EXPOSITIE / EXHIBITION Kunstuitleen Veenendaal Van 30-1 t/m 19-2-2004
  Let op: Deze expositie is voorbij !

Nieuwe aanwinsten

Aanwinstenexpositie in Kunstuitleen Oog&Blik.
Diverse nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de collectie in Veenendaal.

Van oktober t/m december 2003 heeft weer de jaarlijkse, provinciale aankoopronde van beeldende kunst plaatsgevonden. Ruim 300 kunstenaars die in Nederland wonen en werken, hebben in september op een oproep in het blad BK-informatie gereageerd. Een commissie van deskundigen heeft vervolgens op basis van artistieke en vaktechnische kwaliteit de uiteindelijke selectie gemaakt. Kunstuitleen Oog&Blik presenteert de aanwinsten in een tentoonstelling. De nieuwe werken zijn te leen en kunnen gratis worden gereserveerd bij de muziekbalie.

Recente ontwikkelingen
Door ieder jaar een aankoopronde te organiseren, zijn ook de meest recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst in de collectie van de kunstuitleen vertegenwoordigd. Dit jaar lag de nadruk binnen de aankoopronde specifiek op de disciplines fotografie en schilderkunst.

Aanwinsten
De aanwinsten variëren in stijl en techniek. Zo is er o.a. werk aangekocht van C.W.M. Dolk, Ton Zwerver en Katinka Lampe. Lampe houdt zich in haar werk bezig met vragen als ‘wat is werkelijkheid’, ‘hoe werkt onze waarneming‘ en ‘hoe interpreteren we wat we zien’. Om deze vragen te onderzoeken, schildert ze herkenbare beelden. Ook van de bekende Utrechtse kunstenaar Paul Klemann is werk aangekocht. Hij is vooral bekend geworden met zijn droomtekeningen. Toch houdt hij zich al jarenlang intensief bezig met fotografie. Hij zegt hierover: ‘Ik maak veel foto’s van zaken, die mijn aandacht pakken gedurende de dag. Ik zie de fotografie en de droomtekeningen dan ook bijna als onlosmakelijk met elkaar verbonden. De droomtekeningen registreren het droomleven, de foto’s mijn waakleven.’ Het geheel van nieuwe aanwinsten vormt een gevarieerde afspiegeling van de hedendaagse beeldende kunst.

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
CWM Dolk - Paul Klemann - Katinka Lampe - Ton Zwerver

Kunstuitleen Veenendaal
Kees Stipplein 74, 3901 TP Veenendaal, 0318-582669, open: di t/m vr 10.00-20.00, za 10.00-16.00,
Expositieperiode van 30 januari t/m 19 februari 2004