EXPOSITIE / EXHIBITION Galerie NoraDeKlein Van 1-11 t/m 21-12-2008
  Let op: Deze expositie is voorbij !
In English - En Français

Wil Willemsen

Wil Willemsen, Les fleurs, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Brunch, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, A nice conversation, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Girls, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Avondje uit, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Fietsers, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Strandwandeling, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, En passant, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Make my day, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Les jeunes, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Lady in red, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Vrouwen, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, In de stad, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Tenderness, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Les amies, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Onderonsje, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Beauty, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Emotions, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Drie vrouwen, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Twee vrouwen, Klik voor vergroting  Wil Willemsen, Twee zittende vrouwen (2 losse beelden!), Klik voor vergroting 

Wil Willemsen is geboren te Amsterdam in 1943. Zij volgde een opleiding aan de Pedagogische Academie, De Europäische Academie te Trier en cursussen en werkweken op de werkplaats van het Van Gogh museum.
Tijdens haar vele sessies op ateliers en tekentochten in steden leerde ze deze communicatie om te zetten in kleurrijke ritmische vertalingen. Met krachtige streken geeft zij in felle kleuren de intermenselijke relaties weer van figuren op papier en doek. Haar werk laat de toeschouwer genoeg ruimte voor een eigen interpretatie.
Emoties als: nieuwsgierig, jaloezie en berusting, haar figuren stralen het uit. Mensgroepen bijeengebonden in ruige verfritmes. Maar ook de natuur met fietsers en strandtaferelen zijn voor haar intrigerende onderwerpen.

Wil Willemsen maakt gebruikt van de meerdere technieken: acryl op papier en acryl op linnen, oliepastel, pastelkrijt, zeefdrukken en etsen.
Wil Willemsen: 'Ik wil mensen schilderen in hun pure vorm zoals ze denken en voelen en dat in lijnen vangen. Daarom spreken mijn taferelen veel mensen aan, men herkent de houding die ik neergezet heb in mijn schilderijen; de essentie van het gevoel van de mens, de uitdrukking van de mens door middel van het lichaam. Ik ben me de laatste tijd steeds meer bewust van het feit dat ik met schilderen in nieuwe fase gekomen ben. Eerst had ik een gevoel van onmacht, ik kon wat ik zag wel schetsen maar niet schilderen. Nu kan ik net zo makkelijk schilderen als schetsen. Ik ben deze techniek heel erg machtig geworden. Toch bereik ik nog steeds verrassende elementen en uitdrukkingen in mijn schilderijen. De trefzekerheid en spontaniteit zijn nog altijd duidelijk aanwezig.'

Naast schilderijen maakt Wil Willemsen sinds kort ook bronzen beelden. Dit is begonnen met de opdracht voor een bedrijf om een beeld te maken dat als prijs weggegeven kon worden. Het beeld maakte veel indruk en Wil werd gezegd dat ze er vooral mee door moest gaan. Dat heeft ze gedaan en de beelden lijken zo uit een van haar schilderijen te zijn gestapt.

Prijsindicaties:
Schilderijen van €1950 tot €3100 (prijs incl. lijst)
Beelden €2750

Daarnaast hebben wij een flink aantal kleinere werken van Wil Willemsen, afmeting 28x34 en 34x28 cm (incl. lijst).
De prijs van deze werkjes is €450

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
Wil Willemsen

Galerie NoraDeKlein
Aekingaweg 7, 8426 GN Appelscha, 06-11617887/06-22186523, open: za en zo 13:00-17:00, en op afspraak
Expositieperiode van 1 november t/m 21 december 2008