EXPOSITIE / EXHIBITION Kunstenlab Van 12-9 t/m 18-10-2009
  Let op: Deze expositie is voorbij !Dead end hero

In grote zaal.

De dood is hip. In de kunstmagazines zijn er diverse artikelen te lezen rondom de dood; maatschappelijk gezien staan wij op een keerpunt. Kunstenaars signaleren dit en verwerken het in hun werk.

Decadentie en humor zorgen hierbij voor bewustwording. In de film 'Der Untergang' is prachtig weergegeven hoe de decadentie hoogtij viert wanneer het onontkoombaar einde naderbij komt. Dit thema is al terug te vinden in de middeleeuwse dodendans gravures. Humor en (zelf)relativering spelen hierin een grote rol; een klasse overstijgende maatschappijkritische houding is het gevolg.

Opening door Hidde van Schiemet een muzikale performance. (Hierbij maakt hij gebruik van een installatie die speciaal voor deze expositie is vervaardigd. Na deze performance blijft de installatie onderdeel uitmaken van de tentoonstelling.) Peter van der Wal zal een aantal gedichten voordragen.
Voorafgaand aan deze opening opent de tentoonstelling ‘Nachtzaal’ van Bernard Divendal in de kleine zaal.

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
Enkeling - Hans van der Ham - Harma Heikens - Pawel Jankowski - Paul Klemann - Jan van Nuenen - Boudewijn van der Poel - Ewoud van Rijn - Hidde van Schie - Wytske Sterk

Kunstenlab
Scheepvaartstraat 12, 7411 MB Deventer, 0570-611848, open: di t/m zo van 13.00-17.00
Expositieperiode van 12 september t/m 18 oktober 2009