EXPOSITIE / EXHIBITION Fotoacademie / Fotogalerie Rotterdam Van 18-2 t/m 15-3-2011
  Let op: Deze expositie is voorbij !
In English - En Français

Fotogalerie Rotterdam 'PRESENT' tijdens Rotterdamse Museumnacht

Abner Preis, Project SUPERHERO 'Orange Boy', Klik voor vergroting  Abner Preis, Project SUPERHERO 'Fly Guy', Klik voor vergroting 

Ook tijdens de komende Museumnacht zullen we met het thema ‘PRESENT’ deelnemen. De Fotoacademie stelt weer al haar ruimtes ter beschikking en deze zullen getransformeerd worden door de deelnemende kunstenaars.

Abner Preis (USA) zal zijn internationale project SUPERHERO tonen met film, fotografie en de pakken die hij gebruikt.
Georgische KHACHAPURA is de bijdrage van kunstenares Nino Purtskhvanidze (Georgië) en documentairemaker Peter Jan Smit, beiden bekend van de Khachapura Kino Club. Men zal in geur, kleur en smaak kennis kunnen maken met deze traditie die op elke 5e van de maand wordt gehouden. Voor deze avond is ook Reidar Plokker, schrijver van het boek ‘Het land van de pannenkoek’ uitgenodigd.

Denkend aan het beeld, eigenlijk meer landmark, in Helsinki brengt The Black Proof (Laura Lappi en Sanna Järvelä (Finland)) een ODE AAN SYBELIUS. Muziek van Sybelius, Olavi Virta en Technique en videoprojecties van het Noorderlicht gecombineerd met shamanen en heel speciale Finse drankjes brengen u in het mystieke Lapland.

Sigrun Gudmondsdottir (IJsland) zal met zijn uitgebreide videoinstallatie eer brengen aan de traditie van het verhalen vertellen. In samenwerking met geluids- en beeldkunstenaar Daniel Maalman (Nederland) komt hij met een totaalpresentatie van geluid, video en fotografie.

Maak kennis met het interessante werk van en spreek keramiste Helen Martina (Curacao). In haar beelden en sculpturen zijn Afrikaanse en Amerikaanse invloeden te herkennen.

TEATRO LA TABERNA is de bijdrage van Exotic Pixel (Ximena Davalos (Ecuador) en Lucho Alarcon (Chili)). De archetypes van Zuid Amerika (de hoer, de duivel, de macho en de heilige moeder) zullen tot leven komen. Een hapje en drankje, levende muziek en fotografie vervoeren u gelijk in Zuid Amerika.

Edelsmid Anton Schrauwen (Nederland) geeft u een kijk in de wereld van het sieraden maken. Aan de ene kant de invloeden van andere culturen, anderzijds de alchemie van dit echte ambacht. De mystiek van zijn werkplaats is verplaatst naar Fotogalerie Rotterdam.
In de studio van de Fotoacademie is Marga Tupang (student) aan het werk. Zij maakt o.a. van voedsel/snoep landschappen. Tijdens de Nacht zal ze heel toepasselijk een nieuw werk over carnaval maken.

Pieter Lemmens (docent) geeft een presentatie/demonstratie modefotografie en productfotografie samen met Ad van Son (docent). In samenwerking met studenten zal hij tevens een studiofotosessie houden van een model op een city-bike.
Samen met studente Masha Ru (Rusland) en diverse stylisten en visagisten toont fotograaf Peter Dellenbag (docent Fotoacademie) de wereld van de Make-Over. Wat houdt de transformatie van model tot fotomodel in? Het publiek zal op een verrassende wijze betrokken worden bij zijn sessies.

Tussen de bedrijven door lopen Ronald Hillemans (docent) en Rob Verbunt (student) rond met hun mobiele portretstudio. Laat u adviseren hoe je dat ‘andere portret’ maakt.

In de centrale ruimtes is de expositie ‘FEEST!’ te zien. Met als kern het werk van documentair fotograaf Mike Harris hebben deelnemende studenten en kunstenaars werk afgestaan. Deze expositie loopt tot 15 maart.

Curator en organisator van de expositie en de bijdrage aan de Rotterdamse Museumnacht is Jee Mol.

Het aanbod is mede mogelijk gemaakt door de Fotoacademie en de Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur.

www.fotoacademie.nl
www.rotterdamsemuseumnacht.nl

‘PRESENT’
18 februari t/m 15 maart 2011
Rotterdamse Museumnacht 2011:
Zaterdag 5 maart 2011 van 20.00 tot 02.00 uur

Fotogalerie Rotterdam
Conradstraat 20
3013 AP Rotterdam
Openingstijden:
ma t/m za van 10.00 tot 16.00 uur
ma t/m wo van 19.00 tot 21.00 uur
De fotogalerie is gratis toegankelijk

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
Abner Preis

Fotoacademie / Fotogalerie Rotterdam
Conradstraat 20, 3013 AP Rotterdam, 010-2012912, open: ma t/m za 10.00-16.00, ma t/m wo 19.00-21.00
Expositieperiode van 18 februari t/m 15 maart 2011