EXPOSITIE / EXHIBITION Galerie SANAA Van 4-2 t/m 8-2-2015
  Let op: Deze expositie is voorbij !Paul Klemann, Eva Spierenburg, Brian Coutinho en Leonce Raphael Agbodjelou
Rotterdam Contemporary Art Fair

Leonce Raphael Agbodjelou, Klik voor vergroting  Paul Klemann, Witte klei, 2012, Klik voor vergroting  Paul Klemann, De voodoopoppetjes, 2014, Klik voor vergroting  Eva Spierenburg, Het samenspel, Klik voor vergroting  Eva Spierenburg, Je hoorde nooit wat van dat langzame sterven, Klik voor vergroting 

Presentatie op Rotterdam Contemporary Art Fair, stand 31.

Paul Klemann
Paul Klemann heeft veel gereisd in Afrika. Zijn reizen naar Egypte, maar ook naar Zuidelijk Afrika hebben tot vele droomtekeningen geleid. Deze tekeningen tonen een bizarre wereld, Klemann speelt met verhalen en perspectieven. Er ontvouwt zich voor de kijker een nieuwe wereld die raadsels oproept; de titels spelen daar ook een rol in. In de aanloop naar deze expositie is Paul na jaren weer gaan schilderen, olieverf op papier. Gebaseerd op tekeningen vragen de schilderijen een andere vertaling. SANAA heeft de primeur om deze schilderijen merendeels geďnspireerd op Afrika te laten zien. De expositie omvat schilderijen en tekeningen.

Eva Spierenburg (Nederland, 1987)
Eva Spierenburg Het werk van Eva bevat autobiografische elementen en dromen die vermengd worden met (volks)verhalen en symboliek. Op deze manier ontstaan er archetypische taferelen, bevolkt door antihelden en ambigue wezens. Achter de verhalen gaat het om tijdloze menselijke thema's als schuld en boete, schaamte, angst, kwetsbaarheid en het onvermogen om de werkelijkheid te accepteren.

Brian Coutinho (Nederland, 1975)
Brian Coutinho maakt bijzondere sculpturen waarin hij technieken en materialen combineert. De sculpturen zijn verschillende keren gebakken. De beschilderingen op zijn beelden zorgen voor een tweede betekenislaag, waarin hij op gedetailleerde wijze gedachten, emoties kan uiten en verhalen kan vertellen. “Klei geeft me angst, maar tegelijkertijd vrijheid”, zegt hij over zijn werk. Sculpturen van Coutinho zijn momenteel te zien in het Gemeentemuseum Den Haag in de expositie Klei!

Leonce Raphael Agbodjelou (Benin, 1965)
Leonce Raphael Agbodjelou is one of the pre-eminent photographers of the Republic of Benin, based in the capital Porto Novo. The musclemen series looks at the Porto-Novo's competitive bodybuilders. The bodybuilders have been a popular subject in African studio photography since the 1950s and 60s, yet for this series Agbodjelou has them holding fake flowers, a somewhat incongruous touch. ‘Plastic flowers have always been used in the traditional studios to show style and taste’, he says.

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
Leonce Raphael Agbodjelou - Brian Coutinho - Paul Klemann - Eva Spierenburg

Galerie SANAA
Jansdam 2, 3512 HB Utrecht, 030-2367242/06-53185501, open: wo t/m za 12.00-18.00,
Expositieperiode van 4 februari t/m 8 februari 2015