EXPOSITIE / EXHIBITION Kunstuitleen Utrecht Van 15-2 t/m 1-3-2003
  Let op: Deze expositie is voorbij !

Nieuwe aanwinsten

Expositie van nieuwe kunstwerken die in de afgelopen maanden zijn aangekocht.

Opening door kunstenaar André Groothuizen. Hierna kunnen de kunstwerken bekeken en gereserveerd worden. De collectie van de Kunstuitleen Utrecht is aangevuld met zo’n 100 nieuwe kunstwerken van verschillende in Nederland wonende en werkende kunstenaars. De diversiteit van de kunstwerken is groot; naast objecten van brons en keramiek zijn er schilderijen op doek, foto’s, collages, tekeningen en verschillende soorten grafiek.

Er zijn werken van voor de kunstuitleen al bekende kunstenaars zoals Cornelia Vrolijk, Robert Wevers, Paul Klemann en Klaasje Vroon. Maar er is ook werk aangekocht van kunstenaars die nieuw zijn in de collectie van de kunstuitleen, voorbeelden hiervan zijn: Gerard van den Berg, Suzanne Glerum, Niels Stomps, Anutosh en Lique Schoot.

Cornelia Vrolijk schildert van alles: mensen, bomen, dieren, huizen en zelfs kledingstukken. Aan de hand van deze onderwerpen vertelt zij haar verhaal, zij vormen voor haar een handvat en een begrenzing. Binnen die begrenzing speelt ze met vorm en kleur tot haar eigen ogen het verhaal, dat voor haar van groot belang is, geloven.

Anutosh en Niels Stomps waren beiden vertegenwoordigd met werk op de Utrechtse Salon 2002. Anutosh combineert geschilderde organische vormen met op het doek aangebrachte bolle ovalen en roept zo sfeervolle, geheimzinnige landschappen op.
Fotograaf Niels Stomps legde zwemmende mensen in Rusland vast. Inwoners van St. Petersburg gaan in de zomer graag zwemmen bij Repino, een plaatsje 20 km buiten de stad. Over het algemeen weet Stomps van tevoren precies wat hij gaat fotograferen, maar de aanblik van Repino inspireerde hem onmiddellijk. De foto’s geven een prachtig, sfeervol beeld van de zwemmende mensen die hij daar aantrof.

De expositie nieuwe aanwinsten biedt de bezoeker een unieke gelegenheid om de aangekochte kunstwerken bij elkaar te zien in de zalen van de kunstuitleen.

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
Anutosh - Gerard van den Berg - Suzanne Glerum - Paul Klemann - Lique Schoot - Niels Stomps - Cornelia Vrolijk - Klaasje Vroon - Robert Wevers

Kunstuitleen Utrecht
Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, (030) 286 19 80, open: wo 13.00 - 20.30, do t/m za 11.00 - 16.30
Expositieperiode van 15 februari t/m 1 maart 2003