Home - Kunstenaars - Galeries - Musea - Exposities  


Stijn Rietman en Mara van Laaren

 
Mara van Laaren
 
Mara van Laaren
 
Stijn Rietman
 
Stijn Rietman

Over de expositie

Galerie Mokum presenteert met trots de duotentoonstelling van Stijn Rietman en Mara van Laaren. Rietman is inmiddels een bekende kunstenaar van de galerie. Voor Van Laaren is het de eerste tentoonstelling bij Galerie Mokum waar eerder wel, met groot succes, werk is getoond tijdens verschillende groepstentoonstellingen en beurzen. Beide kunstenaars zijn aanwezig bij de opening om eventuele vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de verschillende schilderijen.

Het werk van Stijn Rietman en Mara van Laaren zullen we samen ook meenemen naar de KunstRai dit jaar! De beurs is van 4 t/m 8 april.

Stijn Rietman
+ + lees meer...

Stijn Rietman (Drachten, 1979) studeerde in 2006 af aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Hij had daar o.a. les van Matthijs Roling. Voor zijn eindexamen won hij het Dooyewaard Stipendium en werkte vervolgens een half jaar in Blaricum. In 2015 won hij de Gerrit van Houten Atelierprijs. In maart 2016 was de tentoonstelling 'Bittersweet' van Stijn Rietman te zien in het Drents Museum. Bij de tentoonstelling is de gelijknamige publicatie verschenen, een uitgave van WBOOKS. Het boek is verkrijgbaar bij Galerie Mokum.

Mara van Laaren
Mara van Laaren (Amsterdam, 1977) studeerde in 2015 af aan de Wackers academie in Amsterdam onder begeleiding van Sam Drukker. Haar onderwerpen vindt zij in het interieur van oude Amsterdamse gebouwen. Van Laaren, die eerder een paar jaar Bouwkunde studeerde, meet alles in de ruimte op, maakt plattegronden en schetsen die zij vervolgens verwerkt in een perspectieftekening. Deze gebruikt ze als basis voor meerdere schilderijen van hetzelfde onderwerp. De tekening blijft vaak grotendeels zichtbaar. In haar schilderijen van vaak imposante, historische ruimtes, zoekt zij met haar schraal geschilderde tonale aanpak naar stilte. De duizelingwekkende precisie van perspectief in combinatie met het invallend licht maakt haar werk mystiek.


Wanneer en waar

Expositieperiode was t/m 22 apr 2018

Galerie Mokum
Oudezijds Voorburgwal 334
1012 GM Amsterdam
020-6243958
06-51549996
open: do t/m zo 12.00-17.00, en op afspraak