Home - Kunstenaars - Galeries - Musea - Exposities  


Jeroen Blok en Paul van Rijswijk: Unleashed


Over de expositie

Een duotentoonstelling van Jeroen Blok (1976) en Paul van Rijswijk (1965). De titel verwijst naar de vrijheid die beide kunstenaars opeisen, naar een mentaliteit die wars is van regels, hokjes en conventies.
Waar Van Rijswijk aanvankelijk voor onpretentieuze materialen als MDF en meubelplaat koos, experimenteert hij de laatste jaren vaak met gips. De speelsheid die hij zoekt wordt ingetoomd door een haast onuitroeibare behoefte aan ritme, proportie en subtiele (a)symmetrie. Ongeacht het formaat kenmerken zijn beelden zich door een architecturale monumentaliteit.
+ + lees meer...

De schilderkundige en thematische onderwerpen die Jeroen Blok onder handen neemt variŽren van abstract materiaalonderzoek tot series waarin figuratie en abstractie elkaar in een spannende balans houden. Een evident plezier in het experimenteren met diverse media resulteert in collageachtige werken met intrigerende gelaagdheden en tekstfragmenten.

In de patio valt een geluidssensatie te beleven. Daar staat een deel van Quiver #1 opgesteld, een geluidssculptuur van de componisten Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos, vormgegeven door Paul van Rijswijk. Audiosignalen worden via transducers omgezet in mechanische trillingen van de houten zuilen.

Van 1 april (Pasen) tot en met 8 april (KunstRAI) is Luycks Gallery gesloten. Toegangskaarten voor de beurs zijn verkrijgbaar in de galerie.


Wanneer en waar

Expositieperiode was t/m 22 apr 2018

Luycks Gallery
Nieuwlandstraat 31
5038 SL Tilburg
06-22800638

open: do en vr 13.00-18.00, za en zo 13.00-17.00, en op afspraak