Galerie Sous Terre en Beeldentuin Lithoijen

Batterijstraat 23 a  Plattegrond via Google
5396 NT Lithoijen, Nederland
T 0412-482159
 info@galerie-sous-terre.nl
www.sous-terre.nl
za en zo 13.00-17.00 uur
en op afspraak

Contact: Nol de Groot

Beeldentuin.

Overige informatie

LITHOIJEN
+ + lees meer...

Naast in het westen van het land (Aalsmeer / Noord Holland), het zuiden van het land (Heusden / Noord Brabant) en het oosten van het land (Ootmarsum / Overijssel), is Sous-Terre sinds oktober 1989 gevestigd in het zuiden van het land en wel Lithoijen, een dorpje aan de rivier de Maas. In het souterrain van de woning van Nol en Bernadette de Groot is het destijds allemaal begonnen. Sous-Terre Lithoijen beschikt inmiddels over een enorme expositieruimte van ruim 800 m2. Een aparte stockruimte voor schilderijen van 150 m2 en een beeldenserre van 200 m2. Ook vindt u in Lithoijen een beeldenpark van maar liefst 30000 m2, dat harmonisch overloopt in het weidse polderlandschap. Bij Sous-Terre treft u een permanente collectie aan van zo’n 1300 beelden en 800 schilderijen van een groot aantal gerenommeerde kunstenaars. De enorme gevarieerde kunstcollectie maakt samen met de unieke accommodaties Sous-Terre Lithoijen tot één van de meest toonaangevende galeries in Nederland. Het is niet voor niks dat Sous-Terre jaarlijks wordt genomineerd voor galerie verkiezing van het jaar.

Expositiebeleid.
De galerie heeft de beschikking over een aantal expositieruimten. In de grootste ruimte worden de nieuwe exposities gehouden. In de overige ruimten wordt werk van kunstenaars getoond die aan de galerie zijn verbonden. Ook die collectie wisselt regelmatig. Het beeldenpark wordt één keer per jaar voor een groot gedeelte van nieuwe kunstwerken voorzien.

Gastvrijheid.
Sous-Terre Lithoijen stelt alles in het werk om u zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Met een speciaal voor bezoekers ingericht terras en een koffiehoek wordt uw verblijf zo aangenaam mogelijk gemaakt. Verspreid over het park zijn zitmogelijkheden / zitjes gecreëerd, waar u in alle rust van de kunst en de natuur kunt genieten.

Betalingsregeling.
Om u financieel tegemoet te komen biedt Sous Terre u een kunstaankoopregeling en is er speciaal voor het bedrijfsleven een uiterst aantrekkelijke huur (koop)- en/of leaseregeling. Een bruikleenregeling, waarbij het merendeel van de kunstwerken gratis in bruikleen wordt gegeven. Ook is er de Kunst-Cheque van Sous-Terre, een origineel cadeau dat altijd binnen uw budget past. Wat helemaal hot is bij Sous-Terre is het Artplan. Het Artplan is het meest voordelige kunstuitleensysteem van Nederland, waar nu al veel bedrijven en particulieren achter zijn gekomen.

Webshop.
Om u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn introduceerden wij onze kunstwebwinkel. Op sous-terre.nl/collectie-online is nagenoeg onze gehele collectie te bekijken en te bestellen, waar en wanneer u maar wilt. Een comfortabele manier om kennis te nemen van het ruime en gevarieerde aanbod van al onze galeries. Indien u een kunstwerk van uw voorkeur eerst wilt bekijken alvorens het te kopen, informeer dan vooraf op welke locatie het kunstwerk zich bevindt.


Marianne en Astrid Houtkamp: Together in Close-up
8/11/2015 - 10/1/2016
Jellie van Kranen, Mattie Schilders en vele anderen
13/9/2015 - 1/11/2015

Vaste kunstenaars

Frits Adriaans - Dick Aerts - Etienne Bagchus - Stephen Beale - Imke Beek - Mieke Beijer - Wessel Bezemer - Frank Biemans - Ward Blankers - Frank R. Boogaard - Judith Braun - Geert de Bruin - Jeanne van der Burgt - Achilles Cools - Theo van Dam - Ricky Damen - Anneke Dammers - Marijke Deege - Anita Dekker - Elisabeth Derijcke - Rijkel Dijkstra - Clemens Driessen - Stijn Eijsbroek - Jaan Elken - Harry Englebert - Paula Evers - Rien Goené - Piet Haagh - Johan ter Haar - Guusje Hamelynck - Wim Heesakkers - Kees van der Hoeven - Ben Hoezen - Marianne Houtkamp - Edo Kaaij - Anne Kampschulte - Miranda Karskens - Marinus Klap - Jonneke Kodde - Jessy Kok - Wim Kömhoff - Evert van Kooten Niekerk - Kees Kooy - Marlies Krijgsman - Mohana van den Kroonenberg - Ben van Lier - Jaap van Meeuwen - Paul Mühlbauer - Marianne Y. Naerebout - Steve Nijbroek - Ella Noordzij - Frida van Overbeeke-Verschuur - Martin Pinsel - Jan van de Pol - Marian van Puyvelde - Marijke Renia - Jolanda Riedijk - Eduard van Rooy - Liesbeth Rutten - Marjo Severs - Marian Spekreijse - Marian van Steenoven - Riet Stevens - Rieke van der Stoep - Paul Timmermans - Jan Verhees - Annetje van Verseveld - Ad Verstijnen - Ton Verstraten - Frans Verweij - Etienne Vindevogel - Toos Vos - Carla Vrendenberg - Martha Waijop - Carla Wiersma - Jef Wishaupt - Annet de Wit - Annet Wood - Yvon van Wordragen - Joop Wouters - Halíl Üngör - Jan van Zon - Henny Zwart.

Toon afbeeldingen


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius