Circustheater

Circusstraat 4  Plattegrond via Google
2586 CW Den Haag/Scheveningen, Nederland
T 070-4167600
www.circustheater.nl
entree alleen voor theaterbezoekers

Overige informatie

Het Fortis Circustheater in Scheveningen is niet alleen een podium voor musicals, maar wil nadrukkelijk ook een podium zijn voor beeldende kunst. Hierbij is het uitgangspunt steeds dat de getoonde kunstcollectie een inhoudelijke link heeft met de musicalproductie in het theater.
Al 100 jaar is dit prachtige theater aan de kust hèt podium voor uiteenlopende gezelschappen en artiesten. De laatste 15 jaar hebben miljoenen bezoekers genoten van musicals als Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elisabeth, Aida en The Sound of Music. Sinds 19 maart 2004 is de overweldigende musical The Lion King in het theater te zien.
+ + lees meer...

Joop van den Ende kocht zes imposante beelden aan die een vaste plaats krijgen op het plein, waar onlangs al vijf volwassen lindebomen werden geplaatst. De beelden van Lynn Chadwick, Fernand Léger, Abraham David Christian, PéPé Grégoire, Jan Steen en Kees Verkade zullen het plein de mondiale allure geven die aansluit bij het karakter van het 100-jarige Circustheater.


Identity, Zuid-Afrikaanse kunst
3/4/2004 - 3/12/2004


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius