Cinema Zuid

Princes Irenestraat 19  Plattegrond via Google
1077 WT Amsterdam, Nederland
T 020-5882408
 info@cinemazuid.nl
www.cinemazuid.nl

Contact: Sacha Bronwasser en Lucette ter Borg

Overige informatie

Cinema Zuid is een podium voor speelfilm, andere film en videokunst.
+ + lees meer...

Cinema Zuid is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas. Vaste locatie is de Nicolaaskapel. Per festival wordt een bijzondere extra locatie op de Zuidas gezocht. De Nicolaaskapel is een prachtig rond gebouw uit de jaren vijftig, waarin verschillende instellingen tentoonstellingen, festivals en lezingen programmeren. De Nicolaaskapel ligt op de zogeheten 'museumkavel' van de Zuidas, het gebied waar over een jaar of vijf nieuwe musea en culturele instellingen zullen verrijzen. Voorlopig zijn de Stichting Virtueel Museum Zuidas, het Sandberg Instituut, de Stichting Wereldburger, de One Minute Stichting en Cinema Zuid de enige culturele pioniers op de Zuidas.

Cinema Zuid is opgericht door twee kunstjournalisten, Lucette ter Borg (Vrij Nederland) en Sacha Bronwasser (de Volkskrant), vanuit onvrede met de scheiding tussen kunst en film. Cinema Zuid denkt dat alle soorten bewegend beeld, van speelfilm tot kunstvideo en van documentaire tot clip, op elkaar van invloed zijn en naast elkaar getoond zouden moeten worden.

Cinema Zuid programmeert één tot twee festivals per jaar, waarin rondom een thema films en video's vertoond worden.


Music in Motion
16/4/2004 - 18/4/2004


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius