Spirits in Stone

Peperstraat 26  Plattegrond via Google
3961 AT Wijk bij Duurstede, Nederland
T 0343-597275
M 06-48352464
 info@spiritsinstone.nl
www.spiritsinstone.nl
wo t/m za 13.00-17.00
1e en 3e zo vd mnd 13.00-17.00
en op afspraak

Contact: Diego Kooy en Brenda Grootscholten

Galerie voor niet-westerse kunst.

Overige informatie

Onze galerie vertegenwoordigt een vaste groep kunstenaars uit Zimbabwe. De kunstenaars vertellen met hun kunstwerken verhalen over liefde, voorouders, geesten, het verleden, het heden en de dromen en verwachtingen voor de toekomst. Zij doen dat ieder in hun eigen stijl; verhalend of verborgen in vorm, lijn en kleur.
+ + lees meer...

"Stenen zijn als pakketjes die moeten worden geopend door de beitel van de kunstenaar", is een uitdrukking van één van de beeldhouwers. Zonder dat er machines aan te pas komen, maken de Zimbabwaanse kunstenaars unieke beelden die een gevoel van herkenning oproepen. Prachtige warme kleuren, combinaties van ruige steen met hier en daar gepolijste accenten, of geheel gepolijste beelden. Er zit veel symboliek in het werk die alle aspecten van het leven raakt.

Onze internationaal bekende kunstenaars zijn:
Dominic Benhura, Nesbert Mukomberanwa, Gerald Takawira, Lincon Muteta, Garrison Machinjili, Jimmy Machinjili, Siriro Marezva, Tonderai Marezva, Luke Mugavasi, Derick Macheka, Washington Msonza, Mhondorohuma Jonathan, Cosmos Muchenje, Wellington Nyanhongo, Domonic Makwaranda, Ignatius Zhuwakiyi, Richard Mteke.

Ook jonge, talentvolle kunstenaars krijgen bij ons een kans. Wij hebben hen ontmoet bij de bekende kunstenaars waar zij als leerling werken of tijdens ons bezoek aan de National Gallery te Harare. Een aantal veelbelovende namen:
Richard Rosani, Nhamo Chamutsa, James Mutambika, Partwell Chakuya, Bernard Nkanjo, Snowden Nkanjo, Daniel Baradza, John Nengomasha.(advertentie)