Frans Masereel Centrum  (1972)

Masereeldijk 5 (voorheen Zaardendijk 20)  Plattegrond via Google
B-2460 Kasterlee, BelgiŽ
T +32-14-852252
 tine.geerts@cjsm.vlaanderen.be
www.fransmasereelcentrum.be
ma t/m vr 9.00-17.00
entree gratis

Overige informatie

Frans Masereel Centrum biedt een werkplaats en residentie aan grafici, kunstenaars en critici die willen werken met diepdruk, hoogdruk, zeefdruk en lithografie, of die de positie van de grafiek in relatie tot andere beeldende kunsten willen onderzoeken. De nadruk ligt vooral op creatie en experiment in het atelier. Frans Masereel Centrum anno 2014 is een grafisch laboratorium waarin de mogelijkheden van grafische toepassingen onderzocht, verbreed, en geherformuleerd worden. Een platform voor het publiek, de kunstenaar en zijn werk.
+ + lees meer...

De gebouwen liggen in de landelijke Antwerpse Kempen. De architect, Lou Jansen, ontwierp een open en bolvormig hoofdatelier, waarin je rustig kan werken. De ateliers zijn geopend van 8 tot 20 uur. Ons technisch staflid Ivan Durt staat voor je klaar met het nodige advies en ondersteuning.
Als resident beschik je over een eigen studio met keuken, badkamer, eet- en zithoek en twee slaapkamers. Per huisje is er ook een fiets voorzien. Je kan gerust je familie of een assistent meebrengen.

Omdat sinds 1972 elke kunstenaar na een verblijf in het Frans Masereel Centrum een kunstwerk afstaat, is onze collectie uitgegroeid tot een belangrijk archief voor grafiek. Een collectie van meer dan 20.000 stuks vindt onderdak in het centrum.


Gowara Minsa
28/8/2014 - 26/9/2014
Jan Kempenaers
29/6/2014 - 8/8/2014

Vaste kunstenaars

Ronny Delrue - Frans Masereel.


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius