Samenwerkende Amsterdamse Kunstenaarsverenigingen (S-A-K)

E Wolffstraat 96 B  Plattegrond via Google
1053 TX Amsterdam, Nederland
T 06 44506664
 infosak@gmail.com
www.s-a-k.nl

Contact: Jan Verhoeven / Kees van Burg

organisatie gericht op thema-tentoonstelling in samenwerkend verband met Amsterdamse kunstenaarsverenigingen

Overige informatie

Stichting S-A-K is een overkoepelende organisatie waarbij op dit moment zes verenigingen zijn aangesloten.
De stichting S-A-K fungeert als platform voor hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en toegepaste kunst in Amsterdam. In het kunstleven van deze stad neemt stichting S-A-K een karakteristieke plaats in doordat de kunstenaars zelf het beleid en de inrichting van de tentoonstellingen bepalen. Nergens kunnen beeldende kunstenaars zoveel invloed uitoefenen op de eigen communicatie met het publiek.
+ + lees meer...

Jaarlijks worden vanuit stichting S-A-K tentoonstellingen gefaciliteerd waarmee in de loop der jaren een divers publiek is bereikt. Tot 1993 waren zij gehuisvest in de Nieuwe Vleugel van het Stedelijk Museum. Daarna, tot begin 1999 in De Zaaijer op de Keizersgracht 22. Op dit moment deelt S-A-K kantoorruimte met de SBK (Stichting Beeldende Kunst) op het KNSM-eiland en wordt gezocht naar een geschikt onderkomen in Amsterdam.
Gebrek aan eigen onderkomen en dus geschikte expositieruimte heeft tot logisch gevolg dat S-A-K zich op mobiele wijze presenteert. De komende jaren zal S-A-K zich dan ook regelmatig op locatie manifesteren met bijvoorbeeld tentoonstellingen in Loods 6. Het Minimaal Mobiel Museum vormde het vertrekpunt voor deze actuele ontwikkeling. Zo levert stichting S-A-K een geheel eigen bijdrage aan een bloeiend kunstleven in de hoofdstad. Een laagdrempelig centrum met een gevarieerd aanbod, gedragen door een grote groep kunstenaars.


Heidenen
3/9/2006 - 1/10/2006
 
Stadsgezichten 2: Graafwerk
2/9/2005 - 18/9/2005
Stadsgezichten: 101 Amsterdammers geportretteerd door 75 kunstenaars
3/9/2004 - 19/9/2004

Toon afbeeldingen


(advertentie)