Home - Kunstenaars - Galeries - Musea - Exposities  
Stedelijk Museum Hoogstraten
Begijnhof 9  Plattegrond via Google
B-2320 Hoogstraten, BelgiŽ
T +32-3-3146588
 museum@hoogstraten.be
www.hoogstraten.be
wo t/m zo 14.00-17.00
en op afspraak
entree gratis

Overige informatie

Het museum, in het Conventshuis van het prachtig gerestaureerde Begijnhof van Hoogstraten toont de geschiedenis van het Begijnhof en het restauratieproject van de vzw het Convent.
+ + lees meer...

Het museum legt drie accenten. Enerzijds het werk van Alfred Ost en van glas in loodkunstenaar Jan Huet, anderzijds de begijnenbeweging in het algemeen en het restauratieproject van het begijnhof van Hoogstraten in het bijzonder en, tenslotte, de organisatie van tentoonstellingen. Zo wil het museum een forum bieden aan vrouwelijke kunstenaars die maatschappijkritisch werk maken. Op die manier willen de initiatiefnemers het begijnhof ontsluiten in zijn historische context. Ook de begijnen waren vrouwen die zich op hun manier kritisch opstelden ten opzichte van de maatschappij waarin ze leefden.

De collecties van het Stedelijk museum
Naast de kunstcollecties van Alfred Ost en Jan Huet bezit het museum ook een oudheidkundige collectie, een bibliotheek met alle boeken die ooit over Hoogstraten verschenen zijn, een foto- en postkaartencollecties, affiches enzovoort.
We zijn nu bezig met het vervolledigen van de fotocollectie.

Luk Van Soom: In de Gloria
27/3/2010 - 20/6/2010
 
Greet Martens en Benjamin Demeyere
10/10/2004 - 12/12/2004

Kunstenaars in vaste collectie

Jan Huet - Alfred Ost.

Toon afbeeldingen