Kunstencentrum nOna

Begijnenstraat 19  Plattegrond via Google
B-2800 Mechelen, BelgiŽ
T +32-15-203780
 info@nona.telenet.be
www.nona.be
do t/m za 16.00-20.00
en op afspraak

Contact: Vincent Van den Bossche (PR)

Overige informatie

Kc nOna, voorheen TheaterTheater, is begonnen medio jaren '80 als een amateur theatergezelschap dat nadien een professioneel gezelschap is geworden. Voordat het daadwerkelijk kc nOna werd genoemd, heette het dan ook TheaterTheater. Inmiddels is kc nOna sinds 3 jaar erkend als kunstencentrum.

Momenteel is kc nOna een onafhankelijk kunstencentrum, erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Regering, de Provincie Antwerpen en de Stad Mechelen. Kc nOna werkt op de driehoek jonge kunstenaars, gevestigde kunstenaars en het publiek (de publieken). Kc nOna werkt zowel regionaal, nationaal als internationaal.
+ + lees meer...

Kc nOna speelt zijn rol als artistieke katalysator in de regio Mechelen en daarbuiten volop. Anders dan een katalysator, die tijdens het proces zelf niet van eigenschappen verandert, zal ook kc nOna zelf voortdurend evolueren vanuit een permanente inhoudelijke bevraging van de artistieke werking. Dat artistieke productie-, presentatie- en onderhandelingswerk kan als gevolg hebben dat kc nOna op die manier ook een politieke, maatschappelijke, sociale, wetenschappelijke en ontwikkelingsfunctie krijgt.

De nieuwe lezing en interpretatie van de context waarin kc nOna opereert zal de uiteindelijke inhoud van het project en de daaraan verbonden dagelijkse praktijk determineren. Kc nOna is een vrijplaats voor artistieke onderhandeling met culturele impact, een openbare ruimte die de traditionele en gemakkelijkheidshalve opgetrokken grenzen tussen disciplines, sectoren, bevolkings- en publieksgroepen en ideologieŽn permutabel wil maken.

Kc nOna is een plek van artistieke en culturele diversiteit, multidisciplinair en meerstemmig. Niet de artistieke canon staat voorop, maar dat wat nog niet gekend is, ondergronds en ongedefinieerd, vitaal en toekomstbestendig. Daarvoor moet kc nOna op een haast overgevoelige wijze te rade bij het hele scala van het niet-geografisch gebonden menselijke bestaan.


Nick Ervinck: GNI-RI Part II
4/2/2005 - 26/2/2005
Nick Ervinck
3/12/2004 - 24/1/2005

Toon afbeeldingen


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius