Ravenstein Galleries

BrusselBelgië
 philippe.braem@ravenstein-galleries.com
wo en za 16.00-20.00

Overige informatie

Het project is een initiatief van enkele jonge galeries en heeft de intentie galeries met dezelfde visie en missie te verenigen in één project. Voor deze galeries is het belangrijk hun kunstenaars te promoten via allerlei activiteiten, zoals de vertegenwoordiging op binnenlandse en buitenlandse beurzen, het uitgeven van publicaties, bekendmaking naar musea en tentoonstellingsmakers toe, de organisatie van lezingen etc.
+ + lees meer...

Met dit initiatief hopen ze een nieuw en jong publiek te kunnen aanspreken. Ook willen ze een eind maken aan de drempelvrees die sommige toeschouwers nog steeds blijken te hebben om een galerie te bezoeken. Daarenboven is Ravenstein Galleries een project ter bevordering van de samenwerking tussen de diverse galeries in België. Al te vaak beschouwen galeristen elkaar immers nog steeds als concurrenten. Dit project wil hier komaf mee maken en het collegiale aspect stimuleren.
De selectie van deelnemende galeries is zeer organisch gegroeid uit een voortdurende samenspraak met de reeds deelnemende galeries. Het project vindt plaats in de Ravenstein Galerij (de passage tussen het Centraal Station en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel), een uitgelezen locatie voor een dergelijk initiatief. In deze gaanderij bevinden zich 13 kleine leegstaande winkelpanden, gelegen rond een rotonde, die ingenomen zullen worden door de deelnemende galeries. De overdekte winkelpassage werd gebouwd tussen 1954 en 1958, en kaderde binnen de moderniseringswerken die het stadscentrum van Brussel een nieuw elan wilden geven voor Expo ‘58. Dit rasechte fifties-complex werd ontworpen door het architectenduo Philippe en Alexis Dumont.
De deelnemende galeristen waren onmiddellijk enthousiast over de specifieke architectuur en atmosfeer. Het vertelt volgens Stella Lohaus “iets over de vergane Brusselse glorie”. Mede door deze specifieke architectuur wordt het als het ware een kabinetachtig tentoonstellingsproject dat uit dertien verschillende kamers bestaat.


Tillamook Cheddar
21/4/2006 - 30/4/2006
La Grande Fête
16/4/2005 - 18/5/2005


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius