België Kunstencentrum

Burgemeester Bollenstraat 54-56  Plattegrond via Google
B-3500 Hasselt, België
T +32-11-224161
 belgie@skynet.be
www.kunstencentrumbelgie.com

Overige informatie

BELGIE is een erkend kunstencentrum met een jong en veelzijdig aanbod van culturele activiteiten. Het centrum is gelegen in een gerenoveerd industrieel pand in de Burgemeester Bollenstraat in Hasselt. Op nummer 56+ liggen de publieksruimtes en het cultuurcafé, op nummer 54 het secretariaat en op 54+ het eigen productiehuis. De werking wordt momenteel gerund door 6 voltijdsequivalente vaste krachten en tientallen deskundige vrijwillig(st)ers. Het kunstencentrum werkt met steun van de Stad Hasselt, de provincie Limburg en de Vlaamse Gemeenschap.
+ + lees meer...

BELGIE presenteert op jaarbasis een 200-tal publieke voorstellingen met video- en film, dans en theater, concerten, exposities en performances. Dit aanbod wordt regelmatig aangevuld met pittige debatten, literatuur en poëzie, eigen producties, muziek- en filmfestivals en themaprojecten (Sound In Motion, Moving Force, Japan Improv, (K-raa-k)3 festival, Het Samplisme...). Conform de doelstellingen van een Kunstencentrum bevat het BELGIE-programma in hoofdzaak nieuw (co)productiewerk dat voorkeur geeft aan jonge kunstenaars en aan vernieuwende groepen en gezelschappen. Geen dogma's of vaste concepten; wèl prioritair zijn de frisheid, de dynamiek en de levendigheid van uiteenlopende kunstvormen. Een constante zoektocht naar leemtes en nieuwe ontwikkelingen aan de basis... De uiteindelijke agenda heeft lokale tot internationale accenten en is in de regel gekoppeld aan samenwerkingsverbanden en netwerken met externe deskundigen of met verwante (socio-)culturele organisaties... Het jaarlijkse publieksbereik bedraagt momenteel ruim zeventienduizend bezoekers.

BELGIE is er ook voor de actieve kunstbeoefening. Via artistieke workshops en cursussen (dans, theater, video, fotografie, muziekcursussen, keramiek, schilderen, striptekenen...) kunnen zowel beginners als gevorderden kennismaken met uiteenlopende disciplines. Fraaie werk- en atelierruimtes staan bovendien ter beschikking van mensen die er iets zinvols en vernieuwend mee (of in) uitrichten: van beeldende kunsten tot podiumproducties. Ook hierin géén routine-opdrachten voor vaste waarden; wèl ruimte voor begeestering, passie en experiment. Met uitzondering van sommige workshops voor beginners leiden de meeste van deze 'productieve' initiatieven tot toonmomenten / try-outs / premières... die als dusdanig in de programmatie worden opgenomen.


Rudi Eurlings: De Heilige Onschuldigen
25/5/2013 - 29/6/2013
Number made audible
14/10/2005 - 15/10/2005
De geparfumeerde tuin
23/9/2005 - 8/10/2005
Transcolors
2/9/2005 - 17/9/2005


Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius