Mark Smit Kunsthandel  (2002)

Markt 5  Plattegrond via Google
7731 DB Ommen, Nederland
T 0529-469280
 info@marksmit.nl
www.marksmit.nl
wo t/m za 11.00-17.00
en op afspraak

Contact: Mark Smit

Overige informatie

Mark Smit kwam reeds op jonge leeftijd in aanraking met schilderijen. Zijn ouders waren al actieve Verzamelaars en organiseerden jaarlijks succesvolle schilderijenexposities in Ommen. In 1998 studeerde hij als jurist af aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp 'aansprakelijkheid bij het kopen van schilderijen'. Na de rechtenstudie volgde een internationale opleiding moderne kunst bij Christie's Education te Londen in combinatie met een stage bij dit vooraanstaande veilinghuis.
+ + lees meer...

In 1999 trad hij in dienst bij een van de grootste kunsthandels in Nederland waar hij zich verder verdiepte in de 19e en 20e eeuwse schilderkunst. Na twee leerzame jaren nam hij het besluit om een eigen kunsthandel op te starten samen met zijn vrouw Anna Smit-Loor die daarvoor werkzaam was op de afdeling 20e eeuwse kunst bij veilinghuis Christie's te Amsterdam. Arie Bakker uit Den Haag assisteert in de kunsthandel en vervult een belangrijke adviseursfunctie bij de aankoop van en het onderzoek naar schilderijen. Arie heeft de afgelopen tientallen jaren een grote expertise opgebouwd op het gebied van de 19e eeuwse schilderkunst en wordt veelvuldig geraadpleegd door belangrijke musea bij het samenstellen van tentoonstellingen.

Dankzij dit sterke driemanschap en goede contacten in de kunstwereld slaagde de kunsthandel erin om een brede collectie schilderijen van een zeer hoog niveau bijeen te krijgen. Het aantal schilderijen in voorraad bedraagt inmiddels meer dan 200.

De 19e eeuw is vertegenwoordigd met vrijwel alle grote namen uit de Romantische School, Haagse School en belangrijke werken van de Amsterdamse Impressionisten. De nadruk bij de 20e eeuw ligt op de 'klassiek-modernen': de Luministen, de schilders van de Bergense School en Groninger Ploeg komen ruimschoots aan bod. Naast de gerenommeerde schilders bevat de collectie vele kwalitatief goede werken van 'kleine meesters' en naoorlogse abstracten.

De kunsthandel is gesitueerd in het voormalige gemeentehuis van Ommen aan de Overijsselse Vecht. Vanaf 1828 diende het pand als onderkomen voor het stadhuis, kantongerecht en de stadsherberg. De totale expositieruimte van de kunsthandel bedraagt meer dan 220 vierkante meter en de oude trouwzaal, raadzaal en burgemeesterskamer 'ademen' nog de traditionele sfeer van weleer. Er is ruime parkeergelegenheid (kosteloos) bij en in de nabijheid van de kunsthandel.


Hollands welvaren: Verkooptentoonstelling 2016
20/2/2016 - 6/3/2016
Jaarlijkse verkooptentoonstelling 2010
13/2/2010 - 28/2/2010
Najaarsverkoop
13/10/2005 - 16/10/2005

Kunstenaars met werk in stock

H.H. (Harm) Kamerlingh Onnes.

Namen zijn klikbaar voor meer informatie.

Toon afbeeldingen


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius