Kunsten 92

Herengracht 62  Plattegrond via Google
1015 BP Amsterdam, Nederland
T 020-4220322
 info@kunsten92.nl
www.kunsten92.nl

Overige informatie

Kunsten '92 is als bovensectorale belangenvereniging voor instellingen op het gebied van kunst, cultuur en cultuurbehoud nu ruim 12 jaar actief. De vereniging is ontstaan uit een actiegroep die in 1992 vanuit de muzieksector werd opgericht uit protest tegen het Tweede Kunstenplan van de toenmalige staatssecretaris Hedy d'Ancona. Kunsten '92 is inmiddels uitgegroeid tot een belangenvereniging met ruim 330 leden uit alle geledingen van de wereld van Kunst, Cultuur en Cultuurbehoud.
+ + lees meer...

Kunsten 92 heeft een bestuur, met als voorzitter Stevijn van Heusden en voor de uitvoering van de doelstelling een secretariaat aan de Herengracht 62 te Amsterdam dat dagelijks is geopend. Algemeen secretaris is Marianne Versteegh. In 2000 werd tevens een Raad van Advies voor de vereniging opgericht.

Het doel van de vereniging is het versterken van de positie van de culturele sector in Nederland met als motto: 1% van de Rijksuitgaven voor een bloeiend cultureel leven is geen overbodige luxe. Hiertoe richt zij zich onder meer op de politieke beleidsmakers en -uitvoerders. Kunsten '92 is een regelmatige gesprekspartner van de Raad voor Cultuur, Staatssecretaris Medy van der Laan, de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en vele anderen in het politieke veld. Verder organiseert Kunsten '92 regelmatig debatten over actuele ontwikkelingen in het kunst- en cultuurbeleid in Nederland. Om haar achterban te informeren geeft Kunsten 92 publicaties uit en verspreidt zij regelmatig nieuwsbrieven, zowel in gedrukte als in digitale vorm.

Bestuur
Vanaf Juni 2005 heeft Kunsten '92 een nieuw breed bestuur dat bestaat uit 16 personen. Hiermee komt Raad van Advies te vervallen. Ook heeft de algemene ledenvergadering ingestemt met het vormen van een kernbestuur dat zal bestaan uit Ad 's Gravesande (voorzitter), Jack Verduyn Lunel (vice-voorzitter), Geert van Itallie (penningmeester) en Jan Zoet.

Het voltallige bestuur bestaat uit:
Rob Docter, Berlage Instituut;
Emile Fallaux, Vrij Nederland;
Jarrod Francisco, Likeminds;
Ad s Gravesande, voorzitter;
Geert van Itallie, Paradiso en penningmeester;
Paul Koek, Veenfabriek;
Truze Lodder, Nederlandse Opera;
Geert Overdam, Theaterfestival Boulevard;
Jan Raes, Rotterdams Philharmonisch Orkest;
Willem de Rooij, beeldend kunstenaar;
Marion Schiffers, Jongerentheater 020;
Peter Schrurs, VPRO;
Jack Verduyn Lunel, Koninklijke Academie Den Haag en vice-voorzitter;
Annalys de Vet, Grafisch ontwerper;
Bart Visser, regisseur, beeld- en geluidskunstenaar;
Jan Zoet, Rotterdamse Schouwburg.(advertentie)