Kunst Openbare Ruimte Den Bosch

Wolvenhoek 1  Plattegrond via Google
5211 HH Den Bosch, Nederland
T 073-6155155
 gemeente@s-hertogenbosch.nl
www.s-hertogenbosch.nl

Overige informatie

’s-Hertogenbosch heeft zich ontwikkeld tot dé cultuurstad van Zuid-Nederland. Het culturele profiel wordt versterkt doordat de stad blijft investeren in het eigentijdse en het historische. Met de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de vestingwerken en gerestaureerde monumenten, maar ook met een rijk aanbod aan uitgaansgelegenheden en culturele trekpleisters. Dat culturele niveau wordt door uiteenlopende organisaties, stichtingen, musea en verenigingen hooggehouden. Er is meer en meer ruimte voor experimentele cultuuruitingen en broedplaatsen voor veelbelovende jonge kunstenaars.
+ + lees meer...

Spilfuncties zijn weggelegd voor het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, het Europees Keramisch Werkcentrum, maar ook eigentijdse kunstcollecties, met name de verzameling tekeningen en schilderijen uit de 19e en 20e eeuw van Museum Slager. De stad koestert het kleurrijke uitgaansleven. Met het Theater aan de Parade, Artemis, het Muziekcentrum, het Koningstheater en de Verkadefabriek, de ontmoetingsplaats voor vernieuwende kunst- en muziekvormen ontluikt het culturele leven volop.

Beeldende kunst
's-Hertogenbosch huisvest een unieke combinatie van instellingen, met name rond de hedendaagse kunst. Accent ligt op het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (SM's), het Noordbrabants Museum en het Europees Keramisch Werkcentrum. Het Europees Keramisch Werkcentrum vormt, als een door OCW gesubsidieerde topvoorziening, een platform en werkplaats voor toonaangevende kunstenaars. Er is nauwe samenwerking met SM's als locatie voor toonaangevende exposities en als opdrachtgever voor designontwerpen die aldaar door kunstenaars worden voorbereid. Het Keramisch Centrum werkt samen met het SM's en de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, waar het gaat om lezingen, workshops, gastdocentschappen e.d. Met de komende nieuwbouw van het Museum voor Hedendaagse Kunst en het Kunstencentrum wordt die bestaande infrastructuur nog eens versterkt.

Oeteldonk
Ten tijde van carnaval wordt de stad omgedoopt tot Oeteldonk, één van de culturele hoogtepunten van het jaar. De intocht en de optocht trekken vele honderdduizenden bezoekers en feestgangers.


Vaste kunstenaars

Matthijs Bosman - Tony Cragg - Titia Ex - August Falise - Irene Fortuyn - Fortuyn/O´Brien - Abel Heijkamp - Jan-Clemens Lampe - Johan Lennarts - Felix van der Linden - Frans van Lokven - Joris Lüchinger - Pieter W. Mol - Jacques van Rhijn - Peter Roovers - Ronald Saeijs - Ellen Spanjaard - Marijke Theunissen-Voss - Thea van Vliet.

Toon afbeeldingen


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius