Rob Kattenburg

Eeuwigelaan 6  Plattegrond via Google
1861 CM Bergen (NH), Nederland
T 072-5895051
 info@robkattenburg.nl
www.robkattenburg.nl

Contact: Rob Kattenburg

Beurzen en evenementen

TEFAF 2018 10 mrt t/m 18 mrt 2018

Overige informatie

Rob Kattenburg is al 30 jaar wereldwijd de expert in Nederlandse Marines uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Voor inkoop, verkoop, toeschrijvingen, taxaties, bemiddeling en onderzoek naar Nederlands Marines kunt u bij Rob Kattenburg terecht.

De collectie omvat onder andere:

Schilderijen: H.C. Vroom, A.Willaerts, W. van de Velde de Jonge, A. Storck, C. Verbeeck, C. Stooter, J.C. Rietschoof, H. Rietschoof, L. Verschuier, E. Hoogerheyden, J. van Os, J.C. Schotel, P.J. Schotel, D. Kleyne, etc.
+ + lees meer...

Tekeningen: W. van der Velde de Jonge, W. van de Velde de Oude, J. de Verwer, L. Backhuysen, R. Nooms alias Zeeman, G. Groenewegen, J.C. Schotel, etc.

Grafiek: F. Huys naar Pieter Brueghel de Oude, R. Nooms alias Zeeman, L. Backhuysen, G. Groenewegen, A. van der Laan, etc.

Zeekaarten: W.J. Blaeu, P. Goos, J. & G. van Keulen, etc.

Al zeer vroeg had Rob Kattenburg (1942) belangstelling voor mooie dingen. Sinds zijn vijftiende levensjaar struinde hij de stad Amsterdam af voor zijn prentenverzameling. Hij kocht bijvoorbeeld op het Waterlooplein voor f0,25 een ets van Goya en voor f0,10 etsen van Reinier Nooms alias Zeeman.

In 1973 begon Rob Kattenburg zijn carrière in de kunstwereld. Hij specialiseerde zich in eerste instantie in cartografie, daarnaast breidde hij zijn collectie uit met grafiek van schepen. De verzameling werd steeds groter en in het tweede jaar begon hij zich toe te leggen op tekeningen van de beroemde zeeschilders. Nog enkele jaren later kocht zijn eerste Maritieme schilderijen.

Uiteindelijk maakte hij zijn eerste tentoonstelling onder de naam "De Wereld van het Schip". Dit werd een groot succes en de schrijvende pers nam het direct zeer enthousiast op. De al tijden ondergewaardeerde maritieme kunst kreeg plotseling veel aandacht van musea en particuliere verzamelaars. Na een aantal door Rob Kattenburg georganiseerde tentoonstellingen en veel positieve publiciteit kwamen de marines weer vol in de aandacht. Rob had met zijn connaisseurschap een gat in de markt ontdekt.

Vanaf dat moment (1978) deed Rob volwaardig mee aan de Kunst- en Antiekbeurs in Delft, wat een eer was, omdat dit in die tijd de meest vooraanstaande beurs was. Erna volgde Pictura European Fine Art Fair, TEFAF in Maastricht en de PAN in Amsterdam.

Sinds 1 januari 2005 heeft Rob Kattenburg zijn gallery gevestigd in een fraaie villa in Bergen NH, die meer ruimte biedt dan de vorige vestiging in Amsterdam.Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius