Sint Lucas Academie

Ingelandgat 34  Plattegrond via Google
B-9000 Gent, BelgiŽ
T +32-9-2338034
 directie@sintlucasacademie.be
www.sintlucasacademie.be

Contact: Norbert De Waele (dir)

Overige informatie

De geschiedenis van Sint-Lucas gaat terug tot 1862, toen o.a. de kunstenaar Jean-Baptisite Bethune aan de Broeders van de Christelijke Scholen vroeg om in Gent tekenlessen te organiseren. Algauw werd Gent de bakermat van waaruit naar een nationaal net van katholieke kunstscholen werd gestreefd. De inspiratiebron was de neogotische beweging met aandacht voor de grootse synthese van de westerse christelijke cultuur, waarin alle kunsten en ambachten waren geÔntegreerd.
+ + lees meer...

De broeders ontwikkelden een eigen onderwijspedagogiek die speciaal was afgestemd op het opleiden van ambachtslui en beoefenaars van de nijverheidskunst, twee beroepscategorieŽn waar grote nood aan was tijdens de eerste jaren van de zich ontwikkelende industriŽle maatschappij.
Behalve een 'stijl' betekende de neogotische beweging ook een visie op mens, kunst en ambacht en gaf ze ook de aanzet tot latere moderne kunststromingen.
Door de tijd heen heeft het Sint-Lucasonderwijs vanzelfsprekend allerlei metamorfosen ondergaan. Het zijn de veranderingen en vernieuwingen van elke schoolgemeenschap die met haar tijd meeleeft en daarin werkzaam wil blijven.


Eindejaarstentoonstelling Sint-Lucas, Gent
29/6/2007 - 1/7/2007
Young artists selected by Dirk Pauwels
8/5/2007 - 2/6/2007
 
Eindejaarstentoonstelling 2006
30/6/2006 - 2/7/2006
 


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius