Romaanse Kerk van Ettelgem

Oude Kerkstraat  Plattegrond via Google
B-8460 Oudenburg, BelgiŽ
 cultuur@oudenburg.be
www.oudenburg.be
vr, za en zo 14.00-17.00

Overige informatie

Midden het Westvlaamse polderlandschap, op de grens tussen de polders en de zandleemstreek, ligt Oudenburg, een oase van rust op amper enkele kilometers van de drukke Noordzeekust en van het historische Brugge.
+ + lees meer...

Oudenburg behoort tot de oudste steden van BelgiŽ. De Romeinen bouwden er al in de vierde eeuw een castellum als verdediging tegen de invallende Saksische zeerovers. Toen grensde de grillige kustlijn nog aan de zoom van de latere stad. De vierkante structuur van dit fort tekent zich nog duidelijk af in de huidige dorpskern. Ook tijdens de Middeleeuwen speelde Oudenburg een niet onaardige rol in Vlaanderen. In dit kader vermelden we de stichting, omstreeks 1084, van de Sint-Pietersabdij. Op het gebied van de lakennijverheid behoorde Oudenburg tot de voornaamste nederzettingen in Vlaanderen. Het is een stad met een eeuwenoud verleden, waaraan nog ettelijke monumenten herinneren.

Oudenburg is sinds 1977 een samensmelting van Oudenburg, Ettelgem, Roksem en Weskerke. Op 1 januari 2004 had Oudenburg 8824 inwoners.


Over-Schrijdend
12/8/2006 - 10/9/2006
Godfried Theunynck
21/7/2006 - 6/8/2006


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius