WARP

Apostelstraat 20  Plattegrond via Google
B-9100 Sint-Niklaas, België
 info@warp-art.be
www.warp-art.be

Contact: Stef Van Bellingen

Overige informatie

WARP is een organisatie zonder winstoogmerk en wil de hedendaagse kunst een plaats geven in Sint-Niklaas en de regio Waasland. WARP staat voor Wase ARtistieke Projecten of Waasland ARt Projects. De initiatieven vertrekken vanuit deze regio, maar willen hier niet tot beperkt blijven, daarom wordt een internationale interactie en horizon nagestreefd.
+ + lees meer...

De Warp-technologie is een fantasiegegeven uit de science fiction-wereld en bestaat uit de fictieve methode van aandrijving met een hogere snelheid dan het licht. Hierdoor verbuigt men de ruimte, ze trekt als het ware samen en vervormt (to warp). Tegelijk betreft dit gegeven een serieus onderzoeksgebied in de echte natuurkunde. Vandaag is het een courant gebruikte term in de computerwereld en meer specifiek in de digitale manipulatie. Bij een dergelijke handeling worden alle objecten in de ruimte als het ware gefocust in één enkel punt waardoor een bestaand beeld of ruimte creatief vervormd wordt. Ondanks de fantastiek uit de wereld van science fiction, wil WARP effectief een aandrijfkracht worden voor de hedendaagse kunst in de regio en als (tref-)punt verbonden raken in het bredere raster van de actuele kunst in Vlaanderen en daarbuiten.

Rekening houdend met de leemten en de noden binnen het artistieke veld wil WARP zich drieledig profileren en ontwikkelen:
- Organisatie en ondersteuning van tentoonstellingen
- Advies en bemiddeling
- Reflectie en informatieverstrekking via lezingen, debatten, workshops, portfoliodagen etc.

Momenteel onderhandelt WARP over een vaste locatie, maar is qua huisvesting en geest eerder nomadisch van karakter. Een mogelijke basis in de nabije toekomst wordt een voormalig koetshuis gelegen in de stadskern van Sint-Niklaas. Dit pand bevindt zich in de tuin van de Salons voor Schone Kunsten, waar een deel van de stedelijke museumcollectie in ondergebracht is.

Over het Koetshuis:
Het koetshuis ligt in de tuin van een neoclassicistisch herenhuis dat in 1928-29 gebouwd werd door textielfabrikant Edmond Meert. Deze statige burgerwoning is gelegen in de hoofdwinkelstraat (Stationstraat) in Sint-Niklaas en verbindt de Grote Markt met het station. Momenteel draagt dit gebouw de naam ‘Salons voor Schone Kunsten’ en herbergt een schilderijencollectie. De laatste jaren raakte het bijhorende koetshuis sterk in verval, zodat afbraak één van de opties was. WARP onderneemt pogingen om dit gebouwtje als uitvalsbasis in gebruik te nemen.

Warp-team:
Artistieke leiding: Stef Van Bellingen
Assistentie: Chiel De Cuyper, Pieter Matthynssens, Liesbeth De Maeyer.

Lidmaatschap:
Het WARP-lidmaadschap kent de volgende formules:
- Leden ondersteunen met een jaarlijks bedrag van 10 euro
- Beschermende leden leggen de financiële lat iets hoger en steunen met een bedrag hoger dan 50 euro.

In ruil voor de steun mogen WARP-leden het volgende verwachten:
- Uitnodigingen tentoonstellingen en activiteiten van WARP
- Korting op activiteiten en publicaties van WARP
- Uitnodiging jaarlijks evenement voor WARP-leden en sponsors.

Andere formules bestaan uit:
Sponsorschap (vanaf € 5000)
Bedrijvenclub (vanaf € 500).


Splash
2/10/2014 - 12/10/2014


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius