VPRO

Sumatralaan 49 (Mediapark)  Plattegrond via Google
1217 GP Hilversum, Nederland
T 035-6712911
 info@vpro.nl
www.vpro.nl

Contact: Peter Schrurs (dir), Marina Alings (PR)

Omroepvereniging.

Overige informatie

De VPRO is een publieke omroepvereniging met ongeveer 344.000 leden.
De VPRO opereert multimediaal: de omroep maakt programma's voor de radio en televisie, vult digitale themakanalen, beschikt over innovatieve website, geeft een programmagids uit en organiseert culturele activiteiten voor leden.
+ + lees meer...

Per week verzorgt de VPRO ongeveer 19 uur televisie en 57 uur radio. Daarnaast speelt de omroep met vier non-stop themakanalen in op specifieke interesses. De website www.vpro.nl is vooruitstrevend qua techniek en verdiepend qua inhoud en wordt dagelijks ververst. De VPRO Gids bevat naast het spoorboekje diverse grote en kleine artikelen. VPRO Backstage organiseert (en participeert in) culturele activiteiten ten behoeve van zijn leden en houdt ze daarvan op de hoogte via de website en een nieuwsbrief. De VPRO webwinkel tenslotte herbergt allerlei bijzondere VPRO-producten.

De VPRO maakt deel uit van de Publieke Omroep in Nederland. Die wordt gevormd door acht grote omroepen, de NOS en enkele kleinere omroeporganisaties. De drie publieke televisienetten hebben elk een eigen profiel. Het brede Nederland 1 staat voor nieuws, actualiteiten en amusement. De VPRO is hierop bijvoorbeeld aanwezig met Vrije Geluiden en Buitenhof (in samenwerking met NPS en VARA). Het verdiepende Nederland 2 fungeert als spiegel van onze samenleving. De VPRO draagt daaraan bij met onder meer Tegenlicht, Andere Tijden en Holland Doc. Het prikkelende en gedurfde Nederland 3 tenslotte richt zich op jongeren met humor, satire en vernieuwing. De VPRO vult dit in met programma's als Holland Sport, De Staat van Verwarring en 3VOOR12 TV. Het veelgeprezen Villa Achterwerk wordt uitgezonden op Z@pp.Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius