Tamai  (2002)

Kerkstraat 77-79  Plattegrond via Google
5061 EH Oisterwijk, Nederland
T 013-5285299
 info@tamai.nl
www.tamai.nl
di t/m vr 11.00-17.00
za en zo 12.00-17.00

Contact: Ankie van de Camp

Overige informatie

TAMAI is een kleinschalige galerie in kunst en nijverheid uit niet-westerse culturen. Wij spreken ook wel van "world art" en "world craft". Moderne en traditionele inheemse kunst staan centraal in onze collectie.

U kunt bij ons terecht voor het bezichtigen en aanschaffen van allerlei kunst- en (kunst)nijverheidvoorwerpen, van mooie vazen tot een unieke schilderijen.

In de afgelopen jaren zijn we actief geweest onder de naam 'Wereldgalerie Oisterwijk'. Geleidelijk is moderne inheemse kunst, met name ĎSan Artí, de kunst van de Bushmen uit Zuidelijk Afrika, centraal komen te staan in onze activiteiten.
+ + lees meer...

Deze specialisatie laten we voortaan tot uitdrukking komen in onze naam. De galerie heet voortaan TAMAI. Deze naam is ontleend aan de Bushman kunstenaar Tamai Setshogo.
Met hem eren wij de ambachtelijkheid en creativiteit van vele inheemse kunstenaars.

De galerie TAMAI werkt nauw samen met ĎArts & Organisationí, een netwerk van mensen , dat zich onder het motto "de kracht van cultuur" ten doel stelt kunst uit niet-westerse culturen in Nederland en elders in het Westen beter zichtbaar te maken en tegelijkertijd de Westerse markt voor kunstenaars uit niet-westerse culturen beter toegankelijk te maken.

Alle werken uit de vaste collectie kunnen worden gekocht of tegen een aantrekkelijke regeling worden gehuurd. Daarbij kan ook naar wens worden gespaard voor latere aanschaf.


Alireza Siddighi: Affiches in Brabant
5/6/2009 - 21/6/2009
Aboriginal kunst uit AustraliŽ
7/6/2008 - 7/7/2008
 


(advertentie)