Balengebouw

Schurinkweg 97  Plattegrond via Google
7523 AP Enschede, Nederland
do t/m zo 14.00-17.00

Overige informatie

In het Balengebouw worden onregelmatig exposities georganiseerd.

Het in de jaren '50 gebouwde balengebouw, oorspronkelijk bedoeld voor de opslag van katoenbalen, ligt aan de Schurinksweg midden in het door de vuurwerkramp getroffen gebied. Momenteel biedt het gebouw onderdak aan het Informatiecentrum Wederopbouw Roombeek. De toekomstige functie is nog niet bekend. Aangezien het gebouw een vrije verdiepingshoogte heeft van slechts 2,20 meter zal het nog een hele klus worden om een passende functie binnen de nieuwe wijk te vinden.
+ + lees meer...

Het Balengebouw maakte onderdeel uit van de katoenspinnerij De Bamshoeve die sinds 1896 op het terrein tussen de Lasondersingel (hoewel deze toen nog niet bestond), de H.B. Blijdensteinlaan, de Schurinksweg en de spoorlijn naar Lonneker gevestigd was. De Bamshoeve ging in 1962 op in de KNTU (Koninklijke Nederlandse Textiel Unie), maar trad bij het faillissement in 1973 weer uit de KNTU om met enkele andere spinnerijen gezamenlijk verder te gaan. Helaas mocht ook dit niet baten, de fabriek is al lange tijd gesloten en het gedeeltelijk leegstaande en gedeeltelijk door kunstenaars in gebruik genomen complex brandde tijdens de vuurwerkramp grotendeels af.


Media-Art
11/8/2007 - 16/9/2007
Kunstenaarsinitiatief B93: Spells
8/7/2007 - 29/7/2007


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius