Home - Kunstenaars - Galeries - Musea - Exposities  

Kasteel d'Ursel
Wolfgang d'Urselstraat 9  Plattegrond via Google
B-2880 Hingene (Bornem), België
T +32-3-8206011
 kasteeldursel@admin.provant.be
www.kasteeldursel.be

Overige informatie

Het kasteel d’Ursel was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Sinds 1994 is het gebouw eigendom van de provincie Antwerpen en heeft het een culturele bestemming.

De eerste en de tweede verdieping worden momenteel nog gerestaureerd. Toch kun je het kasteel al bezoeken tijdens een aantal evenementen, zoals tentoonstellingen, concerten, de Erfgoeddag en de Open Monumentendag. Je leest er alles over in ons Kasteel d’Ursel-magazine.

Als de restauratie voltooid is, zul je in het kasteel d’Ursel kunnen kennismaken met de wooncultuur en het dagelijkse leven van de achttiende-eeuwse adel.
+ + lees meer...

De Notelaer, trefpunt aan de Schelde
Het 200 jaar oude gebouw is het voormalige zomer- jachtpaviljoen van de familie d'Ursel. Sinds 1984 heeft Toerisme Vlaanderen hier een Scheldecentrum geďnstalleerd. Erfgoed Vlaanderen is sinds 1999 erfpachthouder.
Op het Notelaersdomein bevindt zich het Scheldemuseum, het natuurcentrum De Notedop, het bosleerpad en een literair dijkpad. De vzw De Notelaer biedt tal van arrangementen aan in en om de Schelde en het Scheldelandschap.
Iedereen kan gebruik maken van de fietsenverhuurdienst, van het gezellig tuinterras, de cafetaria en de kiosktent om te genieten van de gastronomische delicatesse "Notelaeretaart".
Het domein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers; het gebouw niet.


After Nature / Na(ar) De Natuur
19/5/2013 - 19/6/2013
Zomers in Hingene. Het kasteel en zijn bewoners
22/4/2012 - 8/7/2012
Vic Gentils: Schilder en beeldenbouwer
9/9/2007 - 11/11/2007