HessenHuis

Falconrui 53  Plattegrond via Google
B-2000 Antwerpen, BelgiŽ
T +32-3-2060350
 hessenhuis@stad.antwerpen.be
www.hessenhuis.org
do t/m zo 13.00-21.00
enkel toegankelijk bij aangekondigde activiteiten en tentoonstellingen
toegankelijk voor rolstoelgebruikers
gesloten op Hemelvaartsdag en Pinksteren

Overige informatie

Het HessenHuis heeft een lange traditie van tentoonstellingen. De toegepaste en de schone kunsten, historische overzichten en hedendaagse tentoonstellingen: allemaal vonden ze in het HessenHuis een bijzondere presentatieplek. Misschien zag u er de tentoonstellingen van G58, Anti-Peinture, De Eerste Abstrakten in BelgiŽ, In de geest van Fluxus, Van Goelag tot Glasnost, Antwerpen-Frankfurt, Een greep uit de collectie van het MAS of de afstuderende schilders van de Koninklijke Academie?
Die rijke, gevarieerde traditie vormt de basis van de toekomstplannen.
+ + lees meer...

Ook de specifieke look & feel van de plek zelf beschouwen we als een troef: het HessenHuis heeft wat je noemt een karakterkop.

De diversiteit was voor het HessenHuis zowel sterkte als zwakte. Want waarin de eigenheid van het HessenHuis bestond, was in het verleden niet duidelijk. Daarin willen we verandering brengen. Het HessenHuis krijgt een eigen profiel en er zal actief geprogrammeerd worden.

Het HessenHuis wordt een platform om nieuwe artistieke praktijken in een flexibele context te tonen. Een ruimte voor try-outs, waar nieuwe terreinen verkend worden, maar ook een plek waar het werk geconfronteerd wordt met een kritisch publiek van geÔnteresseerden en professionals. Een ruimte waar de grenzen en raakvlakken tussen beeldende kunst en andere artistieke disciplines (zoals design, architectuur, mode en podiumkunsten) afgetast worden.
Een ruimte die openstaat als werkruimte voor kunstenaars en waar het publiek kennis kan maken met het deel van het artistieke proces dat zich meestal achter de schermen afspeelt.
Het moet een ruimte in gebruik zijn.

Behalve voor tentoonstellingen kan u in het HessenHuis terecht voor performances, concerten, manifestaties, festivals, debatten, lezingen, ontmoetingen met kunstenaars, lanceringen van tijdschriften, picknicks en wandelingen...

Het HessenHuis maakt deel uit van de werking van het Middelheimmuseum.


Caroline Coolen, Diego Franssens en Tom Liekens: Spitsbergen
10/7/2008 - 24/8/2008
Prospect 58
20/4/2008 - 15/6/2008


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius