De Kijkdoos Bennekom

Ericapark 1  Plattegrond via Google
6721 GH Bennekom, Nederland
T 0318-417824
 info@dekijkdoosbennekom.nl
www.dekijkdoosbennekom.nl
za en zo 14.00-17.00

Overige informatie

De Kijkdoos is een niet-commerciŽle vereniging die u, als inwoner van Bennekom, Ede of Wageningen of als toerist kunst en cultuur op een presenteerblaadje aanbiedt.

De geschiedenis van De Kijkdoos gaat terug tot eind jaren '70. Enkele actieve kunstliefhebbers namen toen het initiatief om zelf exposities te gaan organiseren. Aanvankelijk aan de Heerdlaan in een garage, vandaar de naam, en later in een winkelpand in de Dorpsstraat. Sinds 1995 maakt De Kijkdoos gebruik van de grote, statige zaal in villa Erica in het Ericapark.
+ + lees meer...

De Kijkdoos organiseert jaarlijks enkele exposities van hedendaagse, professionele beeldende kunstenaars. Ook schoolkinderen krijgen dan de gelegenheid om op speelse manier met kunst kennis te maken.

Daarnaast biedt Culturele Vereniging De Kijkdoos lezingen en excursies aan. Tijdens de exposities vinden er regelmatig concerten plaarts, midden tussen de kunstwerken.


Voorbij de laatste roos
1/11/2008 - 30/11/2008

Toon afbeeldingen


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius