Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) Gent

Charles de Kerckhovelaan 187a  Plattegrond via Google
B-9000 Gent, België
T +32-9-2696760
 hisk@hisk.edu
www.hisk.edu

Overige informatie

Het HISK organiseert in Vlaanderen de postacademische opleiding op het vlak van de beeldende en audiovisuele kunst. Het biedt een vijfentwintigtal jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland gedurende twee jaar een eigen atelier en bijzondere begeleiding aan.
+ + lees meer...

De nadruk in het HISK ligt vooral op de individuele praktijk. Centraal staan de gastdocenten. Een selectieve groep van internationale kunstenaars, curators, critici en theoretici komt op geregelde tijdstippen presentaties geven en individuele atelierbezoeken afleggen. Daarnaast zijn er regelmatig bezoeken aan belangrijke kunstevenementen en worden er lezingen, master classes, seminars en workshops georganiseerd. Het HISK biedt bovendien tal van technische faciliteiten en productiemogelijkheden. Door het unieke concept van het HISK krijgen de kandidaat-laureaten de mogelijkheid om ernstig te investeren in het kritische onderzoek van hun werk en dat te situeren in een ruimere artistieke, culturele en maatschappelijke context.
Op het einde van de tweejarige werkperiode ontvangt men het certificaat van ‘laureaat van het HISK’.

Het HISK is decretaal erkend als Hoger Instituut. Het wordt gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap - Ministerie van Onderwijs en voor de huisvesting gesteund door de Stad Gent.

Sinds 1997 zijn 126 laureaten aan het HISK afgestudeerd. Het grootste deel daarvan bouwt een succesvolle professionele loopbaan uit in de Belgische en internationale kunstwereld.


HISK laureates 2012: About Waves and Structure
17/11/2012 - 9/12/2012
Towards Confluence
6/2/2009 - 15/3/2009
Perché realizzare un’opera quando è così bello sognarla soltanto?
22/11/2008 - 14/12/2008
Rodenbach Award voor beeldende kunsten
22/10/2008 - 2/11/2008

Toon afbeeldingen


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius