B-Gallery (Galerie Bortier)

Magdalenasteenweg 55 / Rue de la Madeleine  Plattegrond via Google
B-1000 Brussel, België
T +32-2279640335
 culture@brucity.be
www.brupass.be
wo t/m za 13.00-18.00

Overige informatie

Platform actuele kunst.

De B-Gallery, in de schitterende Bortier Galerij van de hand van de architect Cluysenaar, biedt ruimte aan tien tentoonstellingen per jaar van jonge beeldend kunstenaars die worden geselecteerd na een jaarlijkse oproep tot inzendingen.
+ + lees meer...

De B-Gallery, die meer bekend is om haar boekenwinkels, is het platform voor hedendaagse kunst van de Stad Brussel. Het doel van deze tentoonstellingsruimte van 92m², gewijd aan jonge, hedendaagse creaties, is gedurende drie weken een individuele tentoonstelling te organiseren, en dit met de steun van de Stad Brussel op logistiek vlak. Behalve voor een institutioneel verspreidingskanaal zorgt de Stad Brussel voor: de productie van de uitnodigingen, de vernissage, de promotie van de tentoonstelling, de bewaking, steun voor de productiekosten die verbonden zijn aan de tentoonstelling, een jaarlijkse publicatie waarin alle geselecteerde kunstenaars worden opgenomen en een professionele fotoreportage.

De selectie van de kunstenaars gebeurt op basis van een oproep tot inzendingen die elk jaar in september wordt verspreid. Deze wordt bekendgemaakt in kunstscholen, gespecialiseerde tijdschriften en op de site van de Stad Brussel. Hij richt zich op jonge kunstenaars die in België wonen en minder dan 10 jaar aan het werk zijn. De kandidaten wordt gevraagd een dossier in te dienen met het project dat ze hebben bedacht voor de B-Gallery, rekening houdend met de specifieke kenmerken ervan. Een jury van professionals (kunsthistorici, journalisten, professoren aan kunstscholen,...) beoordeelt vervolgens welke projecten geschikt zijn voor de expositieruimte.


Eline Van Riet
1/6/2012 - 23/6/2012
Loup Michiels
28/11/2008 - 20/12/2008
Patricia Barakat & Hélène Gulizzi & Vincen Beeckman: Tombola
31/10/2008 - 22/11/2008


Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius