Vama-Art galerie

Koolweg 53  Plattegrond via Google
6181 BL Elsloo, Nederland
T 046-4370927
M 06-12301950
 info@vama-art.nl
www.vama-art.nl
Dagelijks op afspraak.

Contact: Fam. Vaassen

Vama-Art galerie richt zich op moderne kunst, vrolijk en kleurrijk.

Overige informatie

Vama-Art galerie is gelegen in het Maasdorp Elsloo, aan de voet van het Limburgs heuvelland. De galerie is gevestigt in een meer dan 100 jarig pand, over diverse ruimte’s. Onze galerie richt zich op moderne kunst, vrolijk en kleurrijk, met steeds wisselende expositie’s.
Wij zijn dagelijks geopend, alleen op afspraak.
+ + lees meer...

Elsloo heeft bandkeramische “wortels”. Opgravingen in het midden van deze eeuw verricht, hebben dat aangetoond. De vondsten zijn zo uniek dat de bandkeramische historie van Elsloo een internationaal en nationaal begrip is. Evenzo is de Romeinse tijd niet ongemerkt aan Elsloo voorbij gegaan. In de Frankische tijd heeft er rond 850 in Elsloo een burcht gestaan. Tevens had Elsloo een kasteel aan de Maas dat omstreeks 1640 echter geheel in de rivier verdween. Het werd vervangen door het huidige kasteel.

Diverse inwoners van Elsloo verdienden hun bestaan met de handel en de scheepvaart op de Maas. Een beroemde Maasschipper uit Elsloo was Jan Coninx wiens huis nog boven op de Maasberg ligt. Hij vervoerde voornamelijk de bekende Naamse steen die in het hele stroomgebied van de Maas als bouwmateriaal werd gebruikt.

Het Heemkundemuseum, gelegen Op de Berg, geeft een goed beeld van de woon- en leefwijze van de vroegere inwoners van Elsloo.


Fabian, Falyn, Marieke , Kuiper en Corneille
1/12/2008 - 1/3/2009
 


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius