STRP Festival

Beukenlaan 25 (Klokgebouw, Strijp-S)  Plattegrond via Google
5616 SH Eindhoven, Nederland
 info@strp.nl
www.strp.nl

Contact: Cindy Iseli

Overige informatie

Het STRP Festival is één van de grootste art & technology festivals in Europa en uniek in de mix van muziek, kunst & technologie. De inhoud van het programma is multidisciplinair en laagdrempelig. In 2009 ligt de focus bij het openingsweekend op impact en beleving en het tweede gedeelte richt zich op verdieping, verbazing en verstilling. Stichting STRP initieert naast het festival ook het 5MM (vijf minuten museum) in samenwerking met kunstruimte MU.

Waarom STRP?
+ + lees meer...

Het maakt ons niet uit hoe je het uitspreekt, maar toch krijgen we nog vaak de vraag waar STRP voor staat. STRP staat voor Strijp, genoemd naar het terrein waarop het STRP Festival gehouden wordt. Het terrein Strijp-S is een enorm industrieel gebied waar Philips vorige eeuw bijna al haar revolutionaire uitvindingen heeft gedaan. Op dit terrein zijn onder andere de audiocassete, de CD en het video 2000 systeem ontwikkeld. Naast deze technologische ontwikkelingen vond op Strijp-S ook een heuse creatieve revolutie plaats. Philips werkte nauw samen met een groot aantal kunstenaars en gaf ze de mogelijkheid hun dromen met behulp van de nieuwste technieken te verwezenlijken. Toen al was Strijp-S een creatieve broedplaats waar kunst en technologie samensmolten.

Met het wegtrekken van Philips uit het gebied is er gezocht naar een nieuwe bestemming voor Strijp-S. Deze bestemming is gevonden in het onderdak bieden en ontwikkelen van het creatieve stadshart van Eindhoven; ‘De Creatieve Stad’. En zeg nou zelf, welke plek is geschikter voor het STRP Festival dan het voormalig Philips terrein waar al decennia lang geëxperimenteerd wordt met kunst en technologie.

Het klokgebouw is erg gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en ligt pal tegenover station Eindhoven Beukenlaan. Handig, want op Strijp-S zijn maar beperkte parkeermogelijkheden. Als je station Eindhoven Beukenlaan uitloopt zie je het klokgebouw aan je linkerkant.

Trein:
Vanaf station Eindhoven gaan er elk kwartier stoptreinen naar Station Beukenlaan. Vanaf dit station is het slechts 2 min. lopen.

Bus:
Verschillende lijnen (13, 18, 401, 402) brengen je naar halte Glaslaan. Vanuit hier is 8 min. lopen naar het Klokgebouw (lijn 8 brengt je naar halte Wattstraat, 8 min. van het Klokgebouw).

Autonavigatie:
Toets in Beukenlaan 25 voor het ‘Klokgebouw’ en Glaslaan 2 voor parkeermogelijkheden.

Nieuws- en persberichten
10/03/2013 Zesde editie van STRP succesvol verlopen


Strp Festival 2010
18/11/2010 - 28/11/2010
Strp Festival 2009
2/4/2009 - 13/4/2009
Presentatie op Strp Festival 2009   

Toon afbeeldingen


(advertentie)