Beeldentuin Cuijk

KerkstraatCuijkNederland
T 0485-316505
 info@beeldentuincuijk.nl
www.beeldentuincuijk.nl
gehele jaar van 10.00-17.00
maandag gesloten

Contact: Marie-José Muijtjens (secr)

Overige informatie

De Beeldentuin, sfeervol gelegen naast de Martinuskerk aan de Kerkstraat in het Centrum van Cuijk, is ingericht op de voormalige begraafplaats van de Protestantse Kerk te Cuijk.
De locatie biedt ruimte aan een twintigtal kunstwerken. De tuin is zo ingericht dat ieder kunstwerk optimaal tot z’n recht komt.
+ + lees meer...

Omdat ieder jaar ongeveer de helft van de collectie vervangen wordt door nieuwe beelden, blijft de tuin aan veranderingen onderhevig en is een geregeld bezoek meer dan waard. In een goed samenspel tussen kunstenaars, Bestuur van de Beeldentuin en de Gemeente Cuijk is er op deze historische locatie een mooie beeldentuin tot stand gekomen.

Wanneer u vanaf de rivier de Maas rond de St. Martinuskerk wandelt, ontdekt u via de eeuwenoude verweerde en deels versleten kerktuinmuur de smalle toegang tot de Beeldentuin Cuijk. Kijkend, door de nauwe passage aan het eind ziet u het eerste kunstwerk. Als dit u nieuwsgierig heeft gemaakt dan slaat u de weg in en gaat u ontdekken dat de opnieuw geordende gedenkstenen van deze tuin ongetwijfeld een stille stemming en rust bij de bezoeker teweeg brengen. En juist deze combinatie van stilte, rust en de spanning bij het nieuwsgierig worden heb je nodig om te kijken naar de beelden

Op inititatief van het bestuur van de Beeldentuin heeft de gemeente Cuijk ervoor gezorgd dat de oude muur langs de Beeldentuin medio 2008 gerestaureerd werd.

In 2011 werd naast de Beeldentuin een Heemtuin geopend met planten, struiken en bomen, die de laatse 200 jaar voorkwamen in Cuijk en omgeving

De doelstellingen van de stichting zijn:
- het beheren, exploiteren en in stand houden van de beeldentuin en heemtuin
- het promoten, in stand houden en eventueel uitbreiden van de Beeldentuin en Heemtuin.
- jonge, nog onbekende kunstenaars de kans geven beelden te exposeren voor een groot publiek
- het onder aandacht brengen van beeldende kunst in vormen en materialen in de breedste zin van het woord.


Kunstenaars met werk in stock

Dominique Ampe - Juul Baltussen - Suus Baltussen - Inge De Belder - Liesbeth Bos I - Joke van Dalen - Eric Dolfij - Frits van Eeden - Sias Fanoembi - Karel Gomes - Wilna Haffmans - Marcel Joosen - Leen Kessels - Wim Klabbers - Barbara Kluiver - Annelies Pruisken-Verhoeff - Loes Schellekens - Henk Spreeuwenberg - Ronald Tolman - Wilma Vermeij - Marion Visione-Thuring - Henk Vos - Marcel van Zijp.

Namen zijn klikbaar voor meer informatie.


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius