Stichting Ruimtevaart  (1991)

Hoge Zand 42  Plattegrond via Google
2512 EM Den Haag, Nederland
T 070-3644774
 info@stichting-ruimtevaart.nl
www.stichting-ruimtevaart.nl
vr en za 12.00-16.00
zo 13.00-17.00
en op afspraak

Overige informatie

Stichting Ruimtevaart is een kunstenaarsinitiatief dat in 1991 is opgericht en heeft als doelstelling het verwerven van betaalbare werkruimte alsmede het initiŽren van projecten op het gebied van de beeldende kunst. Sinds de oprichting heeft Ruimtevaart verschillende gebouwen in Den Haag in beheer gehad.
+ + lees meer...

Na een periode van negen jaar in de Gaspar de Coligny school aan de van Heutzsstraat kreeg de stichting in 2000 de een schoolgebouw aan de Goudenregenstraat in gebruik. Mede op initiatief van Ruimtevaart is de bestemming van het gebouw aangepast en zijn er inmiddels een tiental atelierwoningen gerealiseerd. In die periode zijn ook de eerste gesprekken met de gemeente begonnen die ertoe hebben geleid dat de locatie De Constant Rebeque is ontwikkeld tot een permanente broedplaats voor de kunstsector.

Sinds mei 2007 hebben wij een nieuwe locatie, het voormalige AAZ kantoor. Een zeventiger jaren kantoorpand aan de Loosduinseweg 9. Het pand ligt dicht bij het centrum en is makkelijk te bereiken, ook met het openbaar vervoer.

Het gebouw biedt stichting Ruimtevaart ruime mogelijkheden zich verder te ontwikkelen en profileren als interdisciplinair platform voor beeldende kunst, vormgeving, muziek en cinematografie. Projecten van stichting Ruimtevaart zijn Super B, n9, projectruimte, artist in residence en ateliers.

n9 tentoonstellingsruimte
De tentoonstellingsruimte is op de begane grond van de locatie Loosduinseweg 9. De ruimte is vrijwel vierkant en heeft aan weerszijde twee grote glaswanden, waarvan een aan de straatkant, en een smalle ruimte met glaswand aan de achterkant van het gebouw. Door de afmetingen, hoogte en het fraaie licht is de tentoonstellingsruimte uitermate geschikt voor ruimtelijke projecten.


Flipside
12/2/2010 - 28/2/2010
(EX)-M KH Takes Five
11/9/2009 - 11/10/2009


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius