Home - Kunstenaars - Galeries - Musea - Exposities  
Nationaal Militair Museum vh Militaire Luchtvaart Museum
Verlengde Paltzerweg 1  Plattegrond via Google
3768 MX Soest, Nederland
T 085-0036000
 info@nmm.nl
www.nmm.nl
Geopend tot en met 30 juni 2013.

Overige informatie

Op 6 mei 2013 sluiten de Ir. Vreeburghal en het Flying Centre de deuren voor publiek.

Het Militaire Luchtvaart Museum en het Legermuseum vormen vanaf medio 2014 het Nationaal Militair Museum. De collecties van beide musea worden gepresenteerd in een nieuw museum op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Op deze prachtige locatie realiseren we een innovatief, publieksgericht en (inter)actief museum met als speerpunten educatie en jeugd.
Daarnaast biedt het grote buitenterrein, dat het museum zal omringen, ruimte voor verschillende evenementen.
+ + lees meer...

Het nieuwe nationaal militair museum wordt onderdeel van een nieuw op te richten stichting waarvan ook de vier andere defensiemusea deel gaan uitmaken. Deze blijven gevestigd op hun huidige locatie.

Historie
De geschiedenis van het Militaire Luchtvaart Museum gaat terug tot de jaren zestig. In 1968 wordt op de bakermat van de Nederlandse luchtvaart, Soesterberg, op initiatief van enkele luchtmachtmedewerkers, het Luchtmachtmuseum opgericht. 3 Juli 1968 opent Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard het museum dat is ondergebracht in één van de hangaars op de Vliegbasis Soesterberg. Het museum toont de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht en haar voorgangers.

Gijs Dragt: Plane Skin
8/2/2013 - 30/6/2013