Galerie Het Gripshuis

Marktveld 3  Plattegrond via Google
5261 EA Vught, Nederland
T 073-6579330
www.hetgripshuis.nl
do t/m zo 14.00-17.30

Contact: Johanna van Dijk

Overige informatie

Het Gripshuis dankt zijn naam aan de kunstenaar Charles Joseph Grips, die zich in 1881, op 56-jarige leeftijd, aan het Marktveld 3 in Vught vestigde, omdat hij een grote opdracht tot “aankleding” van de Vughtse Petruskerk had ontvangen. De opdracht hield in; om 15 groot formaat wandwerken met Bijbelse taferelen in olieverf op doek, af te beelden.
Deze rooms-katholieke kerk, naar ontwerp van architect Charles Weber uit Roermond, was toen in het centrum van Vught in aanbouw.
+ + lees meer...

Aan het Marktveld 3 liet hij een ruime woning bouwen met zijn atelier op de 1e verdieping, achter het grote boograam op het noorden. Hier ontstaan rond 1885 zijn grote doeken. Dit boograam, dat naar binnen geopend kan worden, deed goede dienst om de grote doeken naar beneden te takelen.
Nog altijd zijn de werken in de kerk aan de Heuvel in Vught na de recente restauraties van 2012 te bewonderen.

Charles J. Grips;
geboren te Grave, 22 november 1825, had als gerenommeerd kunstschilder succes met portretten en zijn sfeervolle interieurstukken, voornamelijk in Engeland. Het Noord-Brabants museum bezit ook enkele genrestukken van deze kunstenaar. Hij stierf in Vught op 18 November 1920.


Thieu Holla: Landschappen
27/3/2014 - 13/4/2014

Vaste kunstenaars

Wimke Gravestein - Thieu Holla - Michiel van de Laar - Jan-Clemens Lampe - Hanneke Odekerken - Joke Smeets - Emilie van Spaendonck - Carla Weijers - Jelmer Wijma.


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius