Beeldentuin Clingenbosch  (1995)

Dennenlaan 9  Plattegrond via Google
2244 AK Wassenaar, Nederland
T 070-5121660
 beeldentuin@voorlinden.nl
www.beeldentuinclingenbosch.nl
mei t/m oktober dondermiddag 15.00-18.00, alleen na reservering
entree € 10,00 per persoon
Om 15.00 uur wordt u ontvangen met een kopje thee en een korte introductie over de beeldentuin. Vervolgens begint de wandeling van ruim 2 uur langs een zestigtal beelden. Het is een intensieve wandeling grotendeels over onverharde paden. We sluiten de middag met een hapje en een drankje.

Overige informatie

Geïntegreerd in het landschap is een particuliere verzameling moderne en hedendaagse beelden te ontdekken. Meer dan zestig beelden van nationale en internationale kunstenaars als Henry Moore, Sol LeWitt, Berlinde De Bruyckere, Carel Visser en Atelier van Lieshout kunt u hier bewonderen. Veel kunstenaars hebben een werk gemaakt specifiek voor deze unieke locatie.
+ + lees meer...

De beeldentuin is te bezoeken op donderdagmiddag gedurende de maanden mei tot en met oktober. Bezoek vindt plaats onder begeleiding van één van onze bekwame gidsen. Om 15.00 uur wordt u ontvangen met een kopje thee en een korte introductie over de beeldentuin. Vervolgens begint de wandeling van ruim 2 uur langs een zestigtal beelden. Het is een intensieve wandeling grotendeels over onverharde paden. We sluiten de middag met een hapje en een drankje. Om 18.00 uur is het programma afgelopen. De kosten voor dit arrangement zijn 10,00 euro per persoon.

In 1995 werd de beeldentuin opengesteld voor bezoekers. Jaren van voorbereiding met kunstenaars, conservatoren en tuinmannen gingen hieraan vooraf. Verschillende kunstenaars werden benaderd een beeld in opdracht te maken, zoals de Engelse beeldhouwer Anthony Gormley en de Nederlandse kunstenaar Armando. Het 25 hectare tellende landgoed biedt een afwisselend landschap. Het doel is de verschillende facetten van het bos tot uiting te laten komen en de kunstwerken zoveel mogelijk te integreren in de natuur. De locatie van de beelden wordt dan ook vaak bepaald in samenspraak met de kunstenaars. Door de jaren heen heeft de beeldentuin zich verder uitgebreid met nieuwe aanwinsten, vaak in opdracht. Zo maakte Berlinde De Bruyckere voor Beeldentuin Clingenbosch haar eerste permanente buitenbeeld.

Op dit moment breidt de collectie zich uit aan de overkant van het Clingenbosch. Op het landgoed Voorlinden realiseren wij een museum voor moderne- en hedendaagse kunst. Het museum zal ruimte bieden aan onze verzameling schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, kunstenaarsboeken, video – en installatiekunst. Museum Voorlinden zal haar deuren in 2016 openen.


Vaste kunstenaars

Yacoov Agam - Armando - Berlinde De Bruyckere - Richard Deacon - Sylvie Fleury - Anya Gallaccio - Antony Gormley - Dan Graham - Anish Kapoor - Per Kirkeby - Sol LeWitt - Joep van Lieshout - Richard Long - Mario Merz - Henry Moore - Julian Opie - Maria Roosen - Jean Tinguely - Carel Visser.


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius