Eva Steynen.Deviation(s)  (2013)

Zurenborgstraat 28  Plattegrond via Google
B-2018 Antwerpen, België
M 0032486209564
 eva@evasteynen.be
www.deviations.evasteynen.be
vr t/m zo 14.00-18.00
en op afspraak

Overige informatie

De galerie bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van een 19de eeuws herenhuis in de Antwerpse Zurenborgwijk en is een initiatief van curator, verzamelaar, schrijver en filosoof EVA STEYNEN.
+ + lees meer...

EVA STEYNEN.DEVIATION(S) profileert zich als een PROJECT- EN PROMOTIEGALERIE. Naast een projectmatige werking ontstond de behoefte om ook op langere termijn met een kleine KRING van kunstenaars intens samen te werken, hen te begeleiden waar nodig en te promoten. Per kunstenaar wordt individueel gekeken wat de behoeften en verwachtingen zijn, waar kan worden bijgestuurd om de kunstenaar en zijn werk meer onder de aandacht te brengen van curators en verzamelaars. Centraal staan SAMENWERKING en GROEI.

EVA STEYNEN.DEVIATION(S) schept een kader vergelijkbaar met de vroegere SALONS waarin kunstliefhebbers, kleine verzamelaars, curators en kunstenaars elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten. De keuzes staan los van de modes op de kunstmarkt. Het artistieke, het mecenaat, de promotie en de verkoop gaan respectievelijk vooraf aan het 'commercialiseren' en 'verhandelen' van een kunstenaar. Voorop staat de promotie van de kunstenaar en zijn artistieke praktijk.

EVA STEYNEN.DEVIATION(S) maakt sinds het begin deel uit van het bruisende nocturnecircuit BORGER, een gezamenlijk initiatief van galeries en kunstruimtes in Antwerpen op de as Borgerhout - Zurenborg - Berchem, dat Antwerpen internationaal in het hedendaagse beeldende-kunstgebeuren voluit op de kaart zet.

Ter promotie brengt EVA STEYNEN bij elke tentoonstelling een EDITIEBOX uit; beeld, tekst en interview geven een dieper inzicht in het onderzoek en de complexiteit van de artistieke praktijk van de kunstenaar.

Solotentoonstellingen en thematische projecten wisselen elkaar af. Projectmatig wordt er samengewerkt zowel met kunstenaars verbonden met de galerie als kunstenaars van buitenaf. De tentoonstellingen lopen lang, acht weken, om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Met een frequentie van vier tentoonstellingen per seizoen. Aan elke tentoonstelling gaat een intense en lange samenwerking met de kunstenaar(s) vooraf.


Bypass: We only pass everything by like a transposition of air
15/1/2017 - 26/2/2017
Marie Julia Bollansée: Tarapulin Blue
10/11/2016 - 18/12/2016
Laure Forêt: Ce qu'il y a de plus profond
2/9/2016 - 23/10/2016

Vaste kunstenaars

Francis Denys - Benoît Felix - Laure Forêt - Aurélie Gravas - Fred Michiels - Nicoline van Stapele - Marieke Van Wuytswinkel.


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius