Kunstschrift

Postbus 10859  Plattegrond via Google
1001 EW Amsterdam, Nederland
T 0575-431182
 info@kunstschrift.nl
www.kunstschrift.nl

Contact: Mariette Haveman

  Participant

Overige informatie

Kunstschrift, een tweemaandelijks verschijnend tijdschrift over kunst en kunstgeschiedenis, is een uitgave van Kunst en Schrijven bv. Zutphen.

Ontstaan
Kunstschrift is in 1977 als tijdschrift ontstaan uit het oude Openbaar Kunstbezit, dat in 1957 werd opgericht door de beeldhouwer Johan Wertheim. De formule van het plaatje bij het praatje werd in 1977 verruild voor een thematische: elk nummer een eigen onderwerp, waarbij wordt geput uit de kunstgeschiedenis van de oudheid tot het heden. Sindsdien verschijnt het blad elke twee maanden, voor een publiek van zo’n 12000 lezers, voornamelijk abonnees.

Redactie
+ + lees meer...

Hoofdredactie Mariette Haveman, eindredactie Annemiek Overbeek, beeldredactie Andrea Müller-Schirmer.
Bijgestaan door een kleine, externe redactieraad: Ann-Sophie Lehmann en Paul van den Akker.

Doelstelling
Een geïnteresseerd publiek onderhoudend te vertellen wat de moeite waard kan zijn aan beeldende kunst en op hoeveel manieren je er naar kunt kijken. Diversiteit in de thema’s staat voorop: monografieën van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars (Kokoschka, Lorenzo Lotto, Willem Witsen, Pyke Koch), technische aspecten (‘oude kleuren’, ‘huid’, ‘water’, ‘licht’), iconografie (amor, woord en beeld, sneeuw en ijs) en de wereld eromheen (‘geïllustreerde brieven’). Artikelen die een plezier zijn om te lezen, niet alleen voor de toegewijde liefhebber/kenner maar ook voor een breder publiek van kritische en cultureel geïnteresseerde Nederlanders. De lezer zonder veel omhaal meenemen naar de kern van de zaak.

Elk Kunstschrift heeft het karakter van een boekje, over een specifiek onderwerp. Sommige nummers raken uitverkocht, andere zijn nog verkrijgbaar. Nummers kunt u bestellen door € 13,75 voor niet-abonnees, € 10,75 voor abonnees. Een jaarabonnement kost € 53,50 met automatische incasso.

De prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor meer informatie zie www.kunstschrift.nl en kies: bestel.(advertentie)