Océ Kunstcollectie

St. Urbanusweg 43  Plattegrond via Google
5914 CA Venlo, Nederland
T 077-3592222
 info@oce.nl
www.oce.com

Contact: Claudine Hellweg

Overige informatie

Océ stelt mensen in staat informatie met elkaar te delen. Daarvoor biedt Océ producten en diensten aan voor de (re)productie, presentatie, distributie en het beheren van documentstromen. Het assortiment omvat software, kopieer- en printsystemen en materialen. Daarnaast biedt de onderneming haar klanten innovatieve diensten op het gebied van consultancy, uitbesteding en financiering.

Océ heeft twee grote kantoren in Venlo en Den Bosch. De collectie telt circa 900 kunstwerken, bestaande uit schilderkunst, tekeningen, driedimensionale kunst, fotografie, video en litho’s.

De collectie is tweemaal geëxposeerd:
+ + lees meer...

• ‘Jonge kunst / Young Art 1990-1996. Océ van der Grinten collectie’ , Bonnefantenmuseum, Maastricht, 1996
• ‘Is de schilder Happy?’, Museum Van Bommel van Dam, Venlo, 2003 (met accent op aankopen sinds 1996)

Beide tentoonstellingen zijn samengesteld te zamen met de conservatoren van de betreffende musea: Alexander van Grevenstein, Aloys van de Berk, Ulco Mes en Thei Voragen. Van beide tentoonstellingen bestaan catalogi. We streven ernaar om binnen 5 jaar opnieuw een expositie te kunnen tonen. Binnen Océ is er geen aparte plaats om kunst te tonen.


Kunstenaars in vaste collectie

Wafae Ahalouch El Keriasti - Lise Haller Baggesen - Annemiek de Beer - Mattijs van den Bosch - Koen Van den Broek - Raymond Cuijpers - Koen Ebeling Koning - Geert Goiris - Marnix Goossens - Mat van der Heijden - René Jolink - Ellen Kooi - Judith Krebbekx - Rik Meijers - Emile Miedema - Michael Raedecker - Bonnie Severien - Toon Teeken - Andre Wiehager - Bas de Wit - Roman Wolgin.


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius