Antoine d´ Agata  (1961)

Geboren in marseille. Als fotograaf verbonden aan het Franse agentschap Vu en Magnum.
+ + lees meer...

Antoine d’Agata werkt zonder studio, zonder statief en zonder kunstlicht. Hij is de straatfotograaf pur sang die veelal te voet door de wereld trekt. Niemand zou hem als beroepsfotograaf herkennen tussen de kroegtijgers, hoerenlopers, junkies en dolende zielen die leven in de duisternis van de nacht en die de hoofdrol spelen in zijn werk. D’Agata is eerder een van hen, met zijn nagenoeg geluidloos werkende Hexar Konica onzichtbaar op zijn heup. Vaak gebruikt hij die camera tijden niet, om plots toe te slaan, spontaan, intuïtief en soms zelfs zonder door de zoeker te kijken.
Het gaat D’Agata niet om een mooi of lelijk beeld, hoewel zijn werk vaak een verontrustende schoonheid bezit, maar om niets minder dan de waarheid. Maar welke waarheid? D’Agata wantrouwt eenduidigheid en heeft niets met klassieke documentaire fotografie. “Beelden worden eenzaam als je ze alleen laat”, zo stelt hij, “door selecteren en combineren van beelden kunnen we de dingen manipuleren en naar onze hand zetten. Pas dan wordt het opwindend. Fictie kan heel echt zijn zolang het is opgebouwd uit feiten.”

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
ARTtube,


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius