Jürgen Marose  (1952)

Geboren in Emmerich/Rhein. Woont en werkt in Essen.
+ + lees meer...

Jürgen Marose mag je een schilder noemen die zowel de mens als zijn natuurlijke omgeving centraal stelt. De menselijke silhouetten van Jürgen Marose zijn altijd onderweg naar onbekende verten. Je ziet ze als smalle zwarte figuren in kleine groepjes met tegenlicht en lange slagschaduwen reizen en trekken door enorme kale hete woestijnvlakten of ijzige sneeuwvelden. Zijn het vluchtelingen of pelgrims op zoek naar een betere wereld, of misschien op zoek naar zich zelf? Zijn kunst is mystiek, geheimzinnig en plaats de mens in een realiteit die we allemaal herkennen. Zijn werk heeft sterk te maken met de onvolmaaktheid van het bestaan, die ons allen in feite in het diepst van ons wezen raakt.

Marose heeft elk van zijn doeken met minimale kleurschakeringen diepgaand gevuld. Qua techniek gebruikt hij olieverf, acryl, krijt teer en soms zand. Zijn gedoseerde collage-achtige aanpak zorgen voor werkstukken die het werk een oudheidkundig karakter verlenen. Zo heeft hij via een robuuste structuur en opzettelijk aangebrachte barsten en gebruikmakend van aarde tinten voor een heel aparte sfeer gezorgd.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Peter Leen XL, Breukelen
Galerie Agnes Raben, Vorden

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Agnes Raben, Vorden


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius