Cornelia Nauta  (1963)  

Geboren in Grijpskerk. Woont en werkt in Amersfoort.

Fotografie is voor Cornelia Nauta het verwezenlijken van dromen en ideeën.

Wat haar interesseert is niet een verslag van de werkelijkheid. Ze tracht aan de realiteit te ontsnappen door een eigen verbeeldingswereld vast te leggen, un monde imaginaire, romantisch en dramatisch.

Muziek en poëzie zijn terugkerende elementen in de foto´s en zijn inspiratiebron, zoals de gedichten van Charles Baudelaire. Gedachten over tijd en toeval spelen ook inhoudelijk een rol in de foto’s.
+ + lees meer...

In tegenstelling tot “het beslissende moment” in de fotografie, suggereert Nauta een tijdspanne of een beweging door meervoudige belichting van het negatief.

Op deze manier kan ze de compositie van de foto opbouwen, laag over laag als een schilder, of de illusie van een ruimte creëren.

In haar fotowerk is soms een verhalend aspect aanwezig, zoals in de serie over de franse koningin Marie-Antoinette. Dan beschouwt de fotografe een fotoserie als een film, waarbij elke foto een mis en scène is van een bepaalde gemoedstoestand.

Cornelia Nauta gebruikt zichzelf als model, zodat ze langduriger
en vrijer kan experimenteren met techniek en beeld. Ze houdt bovendien erg van het element van verrassing dat altijd aanwezig is door deze manier van werken, waardoor fotografie uiteindelijk haar medium par excellence is geworden.

Tentoonstellingen

2006
'…et la femme créa la femme', Centre Iris, 238 rue Saint-Martin, Paris, www.centre-iris.fr

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
SBK Amsterdam KNSM, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)