Urban Larsson  (1966)  

Urban Larsson werd in Stockholm geboren en studeerde bouwkunde aan de Hogeschool voor Architectuur. Vervolgens verbleef hij geruime tijd in Florence bij Studio Cecil & Graves om aldaar de schilderkunst te studeren, de enige school die in die jaren les gaf in het klassiek realisme. Drie jaar werkte hij om zich de technieken van de meesterschilders uit de vorige eeuw eigen te maken. In 1992 verhuisde hij naar Amsterdam om zich aldaar als zelfstandig schilder te vestigen.
+ + lees meer...

Sinds 1989 heeft Urban Larsson vele portretopdrachten gemaakt in ItaliŽ, Zweden, Nederland, Spanje, Engeland en Frankrijk. In Amsterdam portretteerde hij onder meer de Italiaanse ambassadeur, de stichters van het Unilever concern, de president van de Koninklijke Academie van Wetenschappen, de burgemeester van Wassenaar en de bisschop van Haarlem.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius