Ed van Haren  (1951)  

Geboren in Bocholtz (Z-Limburg). Woont en werkt in Almelo.

Opleiding
Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg
M.O.-B examen handvaardigheid
Pedagogische Academie, Eindhoven

Sindsdien werkzaam als docent en beeldend kunstenaar.

Bron van inspiratie ligt in de natuur. Vooral gedraaide vlakken komen telkens weer terug in het werk. Denk dan aan de tordering van vleugels die hangen in de wind of van grassprieten die buigen onder een druppel dauw. Maar ook in lichamen van dieren, vogels, insecten of reptielen is die draaiing terug te vinden.
+ + lees meer...

Massieve bolle vormen worden afgewisseld met holle keramisch aandoende vormen. De combinatie met messing en (spiegel)glas werkt vormversterkend.
Het plaatmateriaal multiplex vormt de bouwstof. Vaak okumé soms ook berken of peppel.
Uitgaande van een grove opbouw in gelaagde vorm, worden de vormen plastisch verwerkt. Daarbij speelt de gelaagdheid van het materiaal een optisch spel met de vorm. Er ontstaat een door de kunstenaar gemaakte “nerf”. Door het principe van kruislings verlijmen van de gezaagde platen in combinatie met zeer slijtvaste laklagen ontstaan kunst­werken die zeer duurzaam zijn.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius