Ferdi Tajiri-Jansen  (1927-1969)

Geboren in Arnhem. Overleden in Baarlo.

Ferdi Jansen studeerde begin jaren 50 in Parijs bij beeldhouwer Ossip Zadkine en bij haar latere echtgenoot Shinkichi Tajiri.
In 1966 begint ze Hortisculpturen te vervaardigen: felgekleurde objecten, die lijken op reuzenbloemen- en insecten. De Hortisculpturen zijn opgebouwd uit vlechtwerk, schuimplastic, kunstbont en stof: een exotische tuin als van vleesetende en ook zelf vleselijk aandoende planten, die tegelijk ook dierlijk en menselijk zijn, erotisch, zinnelijk en dreigend, giftig en onweerstaanbaar, mysterieus en speels.
+ + lees meer...

Haar kunst is psychedelisch van sfeer. De sculpturen ademen de geest van de jaren zestig, grensverleggend, speels, kleurrijk, popmuziek, flower power en vooral een appel op alle zintuigen. Haar Hortisculpturen nodigen ons uit om een onbekende, exotische wereld te betreden. Een environment dat zowel persoonlijk van sfeer is, als uitdrukkingsvol naar het tijdsgevoel van de tweede helft van de jaren zestig.

Exposities (komt nu voorbij)

Vertegenwoordigd in de volgende bedrijfscollecties:
Kunstcollectie KPN, Den Haag
TNT Post Kunstcollectie, Den Haag


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius