Bert van Santen  (1958)

Geboren in Leerdam. Woont en werkt in Tiel.

Bert van Santen studeerde antropologie in Utrecht en besloot na zijn kandidaatsexamen zijn leven aan schilderen te wijden.
Wonend en werkend in de Betuwe laat hij zich inspireren door zijn omgeving, het prachtige rivierengebied met zijn hoge luchten en vergezichten. Vooral het licht en de ruimte hebben grote invloed op zijn werk. Maar ook indrukken en ervaringen van zijn vele reizen spelen mee in zijn oeuvre.
+ + lees meer...

Bert van Santen werkt vanuit filosofisch-poŽtische themaís. Zijn dichterlijk handschrift wordt bepaald door serene kleurenvelden, die vaak in dikke kleurige lagen zijn aangebracht en door krachtige lijnen die in de verflagen zijn gekrast. Deze gelaagde schilderijen zijn het resultaat van een doorwerkt proces van schilderen en overschilderen, toevoegen en wissen, nuanceren en intensiveren.
Zijn lyrisch-abstracte schilderen zijn daardoor een weveling van kleur, waarin kleurovergangen een vorm van perspectief suggereren.

Tentoonstellingen

2011
Synagoge, Buren

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
gallery 9 contemporary art, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius